tarafından - Ağustos 5, 2019
569 görüntüleme

Bilimde yapılan araştırmalar en doğru gözü ile bakılan birçok teoremin hatta yasanın bile çürümesin neden oluyor. Son olarak da bu durum fizikçiler tarafından ortaya çıkarıldı. İnsan beyninin çalışmasına neden olan nöronların çalışma prensipleri konusunda yaklaşık 100 yıldır kullanılan ve doğruluğu su götürmek şekilde kabul edilen bir teori fizikçilerin yaptığı araştırmalar sonucunda çürütüldü.

İnsan Beyni

İnsan beyninin nası çalıştığı hala çözülemeyen bir bilmece şeklinde açıklanırken bu konuda yardımcı birçok teori bulunuyordu. Yine de tam anlamı ile beynin nasıl çalıştığı konusunda kesin bilgi yoktu. 2017 yılında ortaya çıkan bir makale ise beynin çalışma yapısı hakkında 100 yıldır kullanılan bir teoriyi çürüttü. Bu makaledeki detaylar ışığında düşünüldüğünde beynin çalışması konusundaki bazı hastalıkların neden kaynaklandığı da ortaya kolaylıkla koyuluyor.

1907 yılında beyin hücrelerine voltaj verilmesi sonucunda otaya çıkarılan şemalar üzerinden bugünkü şeklini alan ama hala tartışmaların devam etmesine de engel olacak yeterlilikte olmayan teorem bu sayede tamamen ortadan kaldırılmış oluyor. Yaygın görüşün kök salmış olmasından dolayı buluşun gecikmesi söz konusuydu.

Yayınlanan: Sağlık
Bunu beğenen ilk kişi ol.