tarafından - Ağustos 5, 2019
524 görüntüleme

İnsanoğlu için ölümsüzlük konusu her zaman merak edilen kavramların başında gelirken bunun nasıl olduğu konusunda ise araştırmalar her zaman devam etmiştir. Hidra adı ile bilinen bir canlı grubunun ölümsüz olması ise ön plana çıkması bazı araştırmaların da hız kazanmasına neden oldu. Kaliforniya Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre Hidraların ölümsüz olmalarının arkasında yatan nedenlerin kök hücreler olduğu kesinleşti. Kök hücreler ile kendini yenileyen Hidra ölümsüz olarak yaşamına devam ediyor.

Sır Sonunda Açığa Çıktı

Ölümsüz olmak veya ölümsüzlüğün sırrını bulmak isteyen bilim adamları bu konuda uzun zamandır yaptıkları araştırmalara bir yenisini daha ekledi. Yapılan araştırmalar sonucunda ilk olarak Hidra ismi verilen canlıların ölümsüz olduğu sonucuna varıldı. Araştırmalar sonunda Hidraların neden ölümüz olduğu konusunda merak edilen soruların cevapları aranmaya başlandı.

Yunan mitolojisinde de kendini yenileme özelliği ile ön plana çıkan su canlısının biyologlar tarafından yapılan araştırmalar neticesinde kök hücreleri sayesinde iyileşme sağladığı ve böylece ölümsüz olduğu ortaya çıkarıldı. Bundan sonra bu konuda meydana gelecek olan gelişmeler bekleniyor.

Yayınlanan: Sağlık
Bunu beğenen ilk kişi ol.