tarafından - Ağustos 5, 2019
481 görüntüleme

Çin ile Amerika arasında yaşanan ticaret savaşlarından dolayı yaşanan gerginlik nedeniyle yeni İphone modeli fiyatlarının artacağı iddia ediliyor.

Gerçekleştirdiği başarı düzeyi yüksek Apple analizleri ile dünya çapında büyük üne kavuşan Ming-Chi Kuo, Apple firmasının ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşında kaynaklanan gerginliğin Apple şirketinin yeni iPhone modellerinin fiyatları üzerinde yaratacağı etkiler ile ilgili açıklamalarda bulunduğu görülüyor.

Ming-Chi Kuo, Apple şirketinin sahibi olduğu tedarik düzeyinin ve son yaşanan gelişmelere ile birlikte artan gümrük vergilerinin ortaya çıkaracağı ek maliyetler düşünüldüğünde ABD’li firmanın maliyet artışlarını karşılayabilecek yeterliliğe sahip olduğunu ve kısa vadede bu durumun fiyatları yukarı yönde arttırmayacağı ifade ettiği görülüyor.

Apple Hisseleri Değer Kaybediyor

Yaşanan bu ticaret savaşları ile ilgili olarak yaşanan en son gelişmelere göre ABD Başkanı Donald Trump, toplam değeri 300 milyar dolar olarak ifade edilen bir dizi yeni Çin mallarından %10 gümrük vergisi alınmasına yönelik bir tasarı hazırlatıyor. Apple firması daha önce yaptığı açıklamalarda bu tür yasalardan dolayı ileride kendi ürünlerinin fiyatlarını arttırmak zorunda kalabileceğini ifade etmişti. Son yaşlanan gelişmeler ile birlikte Apple hisselerinin yüzde 2 değer kaybettiği görülüyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.