tarafından - Ağustos 6, 2019
526 görüntüleme

İnsanlık olarak, endüstri ve teknolojiye her şeyden fazla önem verdiğimiz sürece, tek yaşam yerimiz olan dünyamız zarar görmeye devam ediyor. Bilim insanları, artık bu zararlar karşısında tepkisiz kalmayıp tavırlarını sert bir şekilde ortaya koyuyor.

Gezegenimizi kendi ellerimizle yok etme yolunda ilerliyoruz. İsviçre'de toplanan bilim insanları, insanların toprağa verdiği zarar sebebiyle çölleşmenin çoğaldığını, toprağın kalitesinin düştüğünü, ormanlık alanların azaldığını, vahşi yaşamın zarar gördüğünü ve turbalıkların yok olduğunu açıkladı. Toprak, normal şartlarda karbonu depolaması gerekirken aksine karbon salınımına neden olmaya başladı. IPPC'ye katılacak olan siyasetçiler ve bilim insanları, "toprağı sömürmeye son verin" çağrısında bulunacaklar.

Raporda Yer Alacaklar

Bitkiler, işlenmemiş toprak üzerinde yetiştiğinde, karbondioksit gazını bitiriyor. Böylelikle bitkiler, küresel ısınmanın en önemli unsurlarından biri olan karbondioksiti tüketerek küresel ısınma ile mücadeleye yardımcı oluyor. Kerestecilik ve çiftlik yapma metotlarının, karbondioksit gazının salınımını çoğalttığı da raporda yer alacak. Ayrıca raporda, lif ve plastik üretimi için lazım olan bitkilerin yetiştirilmesi gibi bilgilerin paylaşılmasının yanı sıra, kırmızı et tüketiminin etkileri de yer alacak.

Yayınlanan: Sağlık
Bunu beğenen ilk kişi ol.