tarafından - Ağustos 6, 2019
519 görüntüleme

Geçen haftalarda Facebook üzerinden başlatılan bir etkilik 2 milyon kişiye ulaşmıştı. 51. Bölge istilası olarak geçen bu etkinliğe olan yoğun ilgiden dolayı Facebook bu sayfayı kapatmıştır. Sıradan ve eğlence amaçlı oluşturulan etkinlik birden milyonlara ulaşınca, ABD 51. Bölge ekibi alarm verdi. Bu etkinlik o kadar ses uyandırdı ki ABD Hava Kuvvetleri ekibine kadar yansıdı.

“51. Bölgeyi Talan Edelim.”

Etkinlik kurucu Matthew Roberts, başlatmış olduğu etkinlikten dolayı Facebook ekibi tarafından hem sayfasından hem de etkinliğinden men edilmiştir. Topluluk kural ihlaline sebep vermesi ve örgütleşme adına bir eylem olduğu için yasaklanmıştır. TV ekranlarına röportaja çıkan Roberts; yapılan bu faaliyetin tamamen şaka olduğu ve ciddi bir yönü olmadığını belirtti. “Etkinliğin silinmesi için bir sebep göremiyorum.” diyerek 51. Bölge hakkında konuşmaya başlamıştır.

Bu bölge ABD’nin hava kuvvetlerine ait üssüdür. Uzay teknolojisi, uzaylı deneyleri ve buna benzer farklı daha gizemli işler. Bunun üzerine 51. Bölge talanı ve bizi durduramazlar söylemleri ile dikkatleri üstüne çeken bir etkinlik olmuştur.

Yayınlanan: Toplum
Bunu beğenen ilk kişi ol.