tarafından - Ağustos 6, 2019
639 görüntüleme

Protein tozu, sporcuların tercih etmiş olduğu protein takviyesi olarak adlandırdığımız bir takviye çeşididir. Geniş anlamıyla bu toz hakkında bilgi vermek isteriz.  Protein tozları genellikle spor yapanların tercih ettiği ve protein kayıpları sonucunda bunun yerine kazanılan protein oranını karşılayan bir takviyedir. Bu tozun çeşitleri bulunmaktadır. En çok tercih edilen; Whey, Kazein, Soya, Yumurta, Et proteini olarak sıralanabilir kişi tercihine göre bu protein tozlarından birini seçerek kullanabilir. Hangisinin sizin için iyi olacağına karar vermeniz ise proteinlerin özelliğini bilmenizden geçer.

Protein Tozu Nasıl Kullanılır?

Proteinler vücudumuzdaki kasların en önemli yapı taşları olarak bilinmektedir. Vücudun büyük kısmı proteinlerden yapılmıştır. Hücreler sürekli yenilendiği için vücut sürekli olarak proteine ihtiyaç duymaktadır. Yeterli protein almama durumunda kaslarınızda azalma görülebilir. Ya da çeşitli hastalıkların tetikleyicisi olabilir. Günlük olarak almamız gereken proteinin %20 si proteinlerden gelmektedir. Bunun yararı olarak ise yıkıma uğrayan proteinler onarılıyor.  Protein tozu genellikle sporcuların tercihi olmaktadır. Ağır idmanların altından kalkabilmek adına takviye almak isterler. Protein tozu vücudun gerek duyduğu proteine göre değişmektedir. Yaptığınız spora göre de değişebilir. Örneğin atletlerin protein ihtiyacı çok fazladır. Protein tozunu doz aşmayacak kadar kullanmanız yeterli olacaktır. Bu tozu sabah, antrenman sonrası, öğün arası ve gece kullanabilirsiniz.

Protein Tozu Faydaları ve Zararları?

Protein tozu sporcuların kullanmış olduğu bir tozdur. Bu tozun faydaları ve zararları da mevcuttur. Bunları sizler için sıralayacak olursak. Faydalarını sıralarsak, protein ihtiyacını karşılar, kas oluşumunu hızlandırır, bağışıklığı güçlendirir, kas gelişiminde etkilidir. Büyüme hormonunu da salgılayan bu tozun faydalarını bu şekilde sıralayabiliriz.  Vücut için kaliteli protein takviyeleri sizin tabi ki de yararınıza olacaktır. Fakat fazla alım sonucu sağlığınızı tehdit edici durumları ortaya çıkarabilirsiniz. Vücut gelişimine neden olan bu tozlar süt ürünleri tüketildiğinde mide bulantısı ile sonuçlanabilir. Laktoz hassasiyeti bulunan kişiler, Whey ürününü tercih etmektedir. Fazla tüketimden meydana gelecek kas kayıpları olabiliyor. Genel anlamıyla çok aşırı zararı olmayan protein tozları, yine de bizim önerimiz doğal yollarla protein almanız olacaktır.

Yayınlanan: Sağlık
Bunu beğenen ilk kişi ol.