tarafından - Ağustos 7, 2019
499 görüntüleme

Bob Iger, 12 Kasım’da ilk olarak ABD’de hizmete sunulacak Disney+ platformuyla alakalı açıklamalar yaptı. Çevrimiçi dizi ve film platformu olacak Disney+ hakkında içerik bilgilerine ve paket fiyatlarına değinildi.

Netflix benzeri çevrimiçi film ve dizi sistemleri son yıllarda tanınırlığını artırmış durumda. Netflix sektördeki tek hâkim platform olarak görülse de yavaş yavaş rakipler ortaya çıkıyor. Walt Disney piyasaya Disney+ ile girecek ve dengeleri büyük ölçüde değiştirecek.

The Walt Disney CEO Bob Iger, platformun paket fiyatları ve ücretlendirme sistemiyle alakalı ayrıntılı bilgiler verdi. Ayrıca Iger, bunun yanında platform içerikleriyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklamalara göre Müzede Bir Gece, Evde Tek Başına ve Sürüsüne Bereket gibi bazı kült yapımların yeniden çekilme olasılığının bulunduğunu söyledi. Iger tarafından yapılan açıklama filmlerin hayranlarını heyecanlandırmış durumda.

Ücretlendirme Nasıl Olacak?

Disney+ platformu hakkında ücretler hakkında bilgi veren Iger, sadece Disney+ üyeliği için 7 dolar ödeneceğini belirtti. Ayrıca diğer çevrimiçi dizi platformlarından olan Hulu ve ESPN de dahil üyeliğin fiyatının ise 12 dolar olacağını söyledi. Sektörün hâkimi olan Netflix fiyatlar anlamına Disney+ platformunun oldukça üzerinde kalacak. Netflix paket fiyatları 9, 13 ve 14 dolar olarak belirlenmiş durumda. Bu nedenle de Netflix’in işi oldukça zor.

Disney+ platformu ilk önce Amerika’da hizmete girecek. 12 Kasım 2019’da hizmete başlayacak platform daha sonra diğer ülkelerde hizmet verecek.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.