tarafından - Ağustos 7, 2019
493 görüntüleme

VoIP protokolü ile internet üzerinden arama yapmaya izin veren teknolojiyi WhatsApp ve Skype gibi uygulamalara sınır getiriliyor. Uygulamalar eğer değişiklik yapılırsa yeniden düzenlenmek zorunda kalacak.

Messenger, WhatsApp ve Skype gibi uygulamaların kullandığı internet üzerinden aramalara limit koyacak. Bunun nedeni de bu sistemin kullanıcıların verilerini toplaması. Yani uygulama kapatılsa dahi bu uygulamalar arka planda veri toplamasına devam ediyor.

Bu nedenle de Apple bu uygulamaların arka planda çalışmasını engelleyecek adımlar atacak. Apple’ın amacı bu uygulamaların arka planda veri toplamasını engelleyerek yalnızca arama yapmak için kullanılmasını sağlamak.

Telefonun Performansı Artırılacak

Yalnızca WhatsApp değil benzeri uygulamalar da İOS üzerinden arka planda çalışabiliyordu. İOS 13 ile geleceği iddaa edilen özellikle bu tür uygulamaların yeniden dizaynı gerecek. Yapılacak bu uygulama ile arka planda çalışma kısıtlanarak telefonunun performansının artırılması amaçlanacak. Bunun yanına kullanıcıların verilerinin izlenmesi engellenerek güvenli bir ortam sağlanmış olacak. Arka planda çalışan uygulamaların azaltılması aynı zamanda batarya ömrünü de uzatacak.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.