tarafından - Ağustos 7, 2019
494 görüntüleme

Su kıtlığı riski olan ülkeler arasında ülkemiz kaçıncı sırada Dünya kaynaklar enstitüsü tarafından yapılan çalışmalara göre Türkiye'yi gelecekte ciddi su kıtlığı bekliyor

Küresel ısınmanın getirdiği en büyük sorunların başında gelen su kıtlığı ile dünyada ki su seviyesinin kritik değerlere ulaştığı ve bu durumun insanlık için ciddi sorunlara yol açacağı yapılan çalışmalar ile ortaya kondu.

Dünya Kaynaklar Enstitüsü tarafından içilebilir su kaynakları üzerinde yapılan çalışmaların sonuçlanması ile yayınlanan raporda birde su kıtlığı riski listesi yayınlandı.

Tatlı Su Kaynakları Hoyratça Kullanılıyor

Yayınlanan raporda dünya ülkelerinin dörtte birini ciddi su kıtlığı riski ile karşı karşıya olduğu belirtildi. Bunun yanında Lübnan, İsrail gibi ülkelerin tatlı su kaynaklarının hoyrat bir şekilde kullandığı ifade edildi.

Ayrıca Suudi Arabistan ve Pakistan gibi yaklaşık 27 ülkenin ise yüksek derecede su kıtlığı ile karşı karşıya kaldığı yayımlanan raporda yer alıyor.

Ülkemiz ise 164 ülkenin içinde bulunduğu çalışmada 32. sırada yer alıyor. Bu durum eğer önlem alınmaz ise bu riskin daha da artacağı ve ülkemizin daha büyük su sıkıntıları ile karşı karşıya kalacağı anlamına geliyor. Bu sorunun önüne geçmek için devletin alacağı önlemler dışında bireysel önlemlerde alınabilir.

Yayınlanan: Toplum
Bunu beğenen ilk kişi ol.