tarafından - Ağustos 8, 2019
596 görüntüleme

Silahlı oyunlar saldırganlığı arttırıyor mu? Çocuklarda gün geçtikçe arttan şiddet eylemlerinin nedenleri oynadıkları ve sürekli olarak izledikleri şiddet içerikli oyun videoları olabilir mi?

Bilim İnsanlarından Şiddet İçerikli Oyun Yorumları

Araştırmacılar ve bilim adamları şiddetin artmasının nedenini ne olarak görüyor? Bilim insanları şiddetin artmasıyla şiddet içerikli oyunların bir etkisi olmadığını savunurken ABD artan şiddetin nedenini şiddet içerikli oyunların oluşturduğunu savunuyor. ABD'nin bu düşüncesinin üzerine bilim adamı Dr. Chris Ferguson şiddet içerikli oyunların çocuklara etkisini muza benzetti. ''Muza ne kadar şiddet içerikli oyun izletilirse de muz hiç bir şey öğrenmez ve intihara teşvik edemezsiniz'' dedi. Bilim insanları gittikçe artan bu intihar ve saldırganlık olaylarının izletilen ve oynatılan oyunlarla tamamen alakasız olduğunu savunuyor.

Oyun Yapımcılarının ABD'ye Tepkisi

Oyun yapımcıları da bu ortaya atılan saçma dedikodunun yalan haber olduğunu ve oyunları internet üzerinden sildirmek için yapıldığını bildirdi. Silahlı saldırının çoğunlukla Amerika tarafında olduğunu ve dünyanın her yerinde oyunların oynandığını söyleyen yapımcılar suçu Amerika kendinde aramalıdır dedi.

Yayınlanan: Teknoloji, Aile & Ev, Toplum
Bunu beğenen ilk kişi ol.