tarafından - Ağustos 12, 2019
613 görüntüleme

Belki şuan çayından yudumlarken bu yazıyı okuyorsunuz evet türk toplumu için vazgeçilemez olan  İçmekten keyif aldığımız bir bitki olan çay nasıl ortaya çıktı. Çay çin imparatoru Shen Nung tarafından tesadüfen buldun.Başlarda ağız yaralarına ve susuzluğa iyi geldiği için medikal amaçlı kullanılmaya başlandı daha sonra dan çayın bilmediğimiz bir çok faydası ortaya konuldu.Siyah çay içerisinde b2 ,C,E vitamini ve magnezyum, potasyum, çinko, kafien, tain sayesinde cilt bakımında büyük rol oynuyor.

Siyah Çayın Cilde Faydaları nelerdir?

Siyah çay göz altın şişkinliklerinden cilt kanserine kadar bir çok cilt bölümünde faydası vardır.

Sağlıklı bir cilt için çay içerisindeki  polifenoller ve taninler cildinizin gençleşmesine hücrelerin temizlenmesinden onarılmasına kadar her deri hücresine  etki eder. Ayrıca siyah çay güneş lekelerine ve cilt kalınlaşmalarınada iyi gelmektedir. Sadece içerek keyif aldığımız bir bitkinin aslında cildimize ne kadar faydası olduğunu bilmemiz bu bitkinin gözümüzdeki değerini bir kat daha attırıyor.Siyah çay sadece cilde değil kalp sağlına daha düşük diyabet riski, bağışıklığın artmasına, kemik dirençinin artmasına, sindirim sisteminin düzene girmesine, kolestrolü düşürmeye, ağız ve diş sağlığına ve bunun gibi bir çok faydası  vardır.

Siyah Çay Cilt Enfeksiyona İyi geliyor mu?

20 katmanlık ölü deri ile kaplı olan cildimiz dışardaki mikro organizmalara karşı açık hedef halindedir .

Aktif bir çalışma halindedir bakımıda çok zordur .Çay içerisinde bulunan kateşinler ve flavonoidler cilt enfeksiyonlarını tedavi etmeye yardımcıdır . cilt enfeksiyonlarında çay kürleri kullanılmaktadır.

 

Yayınlanan: Sağlık
Bunu beğenen ilk kişi ol.