tarafından - Ağustos 21, 2019
1,008 görüntüleme

Sony bilgisayar oyunu üretecek, şirket tarafından yapılan bu açıklama, oyun tutkunlarını heyecanlandırdı. Sony, PlayStation konsol serisiyle büyük beğeni kazandı. PlayStaiton 4 konsolu bugün bile hala revaçta iken dev teknoloji şirketi, PlayStation 5 için çalışmalara başlamış durumda. Ancak, Sony, oyun tutkunları için çok daha büyük bir sürprize imza atmaya hazırlanıyor. Sony, bilgisayar oyunları üretecek. Şirket, son zamanlarda oyun stüdyosu satın alma girişimleri sebebiyle haber olmuştu. Bu haberlerden, şirketin oyun üretme konusunda kararlı olduğu anlaşılıyor. Şirket adına açıklamalarda bulunan, Shawn Layden, şirketin konsol üretmeye devam edeceğini aynı zamanda da yeni oyuncu havuzu için çalışacaklarını duyurdu. Bununla birlikte, şirketin bilgisayar oyunu üretmeye başlayacağı tarih açıklanmadı. Ancak tüm gelişmelere bakıldığında, Sony'nin oyun tutkunlarını çok uzun süre bekletmeyeceği tahmin ediliyor.

Sony Hedeflerini Açıkladı

Sony, geliştirdiği oyun konsollarıyla ses getirmeye devam ediyor. Piyasada olan PlayStation 4 henüz miadını doldurmadan, Şirket PlayStation 5 için çalışmalarını hızlandırdı. Bununla birlikte, şirket daha geniş çapta bir oyuncu havuzuna ihtiyaç duyuyor. Bu konu üzerinde düşünen şirket sonunda, bilgisayar oyunu üretmeye karar verdi.

Kısa adı SIE olan, Sony Interactive Entertainment Worldwide Studyo Başkanı Shawn Layden, şirketin hedeflerinden bahsetti. Layden, şirketin PlayStation platformunu geliştirmek adına çalışmaya devam edeceğini söyledi. Layden ayrıca, şirketin oyun sektöründe çok daha fazla gelişme beklentisi olduğunu belirtti. Layden'in açıklamaları ve Sony'in oyun stüdyoları satın alma girişimleri yan yana getirildiğinde, şirketin oyun sektöründe gücünü arttırmak istediği anlaşılıyor.

SIE tarafından geliştirilen oyunlar, çok daha geniş bir oyuncu havuzuna ihtiyaç duyuyor. Sony'nin, bu sebeple, bilgisayar oyunları üretmeye başlayacağı anlaşılıyor. Ancak, şirket sözcüsünün yaptığı açıklamalarda, şirketin ne zaman bilgisayar oyunu üretmeye başlayacağı bilgisi yer almıyor. Bununla birlikte, PlayStation konsol serisiyle ilgi odağı olan şirket, oyun stüdyosu almak istemesiyle de gündeme gelmişti. Şirket tarafından yapılan son açıklamalara da bakılırsa, oyun tutkunları, Sony'nin bilgisayar oyunları üretmesi için fazla beklemeyecek. Sony bilgisayar oyunları geliştireceğini açıkladı. Teknoloji meraklıları ve oyunseverler ise bu süreci yakından takip ediyorlar.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.