tarafından - Ağustos 21, 2019
583 görüntüleme

AMD tarafından yapılan atak sonrası Intel de yeni nesil işlemcisini kullanıcılara tanıştırdı. Büyük bilgisayar merkezleri için tanıtıma çıkılan Springhill Intel'in ilk yapay zeka içeren işlemcisi olma özelliği gösteriyor.

Bireysel işlemci kullanıcıları her ne kadar üreticiler için önemli olsa da bilgisayar merkezlerinin kullandıkları işlemciler daha fazla önem taşımaktadır. Bu düşünceyle hareket eden Intel, yapay zeka içeren Springhill işlemcisini görücüye Salı günü çıkarttı.

AMD güçlü bir hamle yaparak yeni nesil işlemcisini Intel'den daha önce tanıtmıştı. bu rekabet ortamında Intel ise AMD'ye karşı hamle olarak ilk olan yapay zekalı işlemcisinin tanıtımı yaptı. Büyük ilgi ile karşılanan Intel yapay zekalı işlemci piyasada şimdiden adını duyurdu. Özellikle büyük bilgisayar merkezlerinin hedefi haline gelen Springhill AMD'ye karşı yapılan büyük bir hamle olarak görülüyor.

Sprınghıll Tesisleri İsrail'de Çalışıyor!

Intel markasının İsrail'de bulunan tesislerinin üretimi yaptığı Springhill, özel bir mimari ile tasarlandı. İsrail merkezli olarak geliştirilen işlemci, Nervana NNP-I ismiyle de biliniyor. 10nm Lake işlemci ile mimari tasarımı oluşturulan Springhill, kullanıcılara minimum enerji tüketimi de sağlamayı amaçlıyor. Yüksek performans isteyen tüm işlerde minimum enerji sarfiyatı yapan işlemci, şimdiden büyük merkezlerin kullanımına açıldı.

Intel tarafından yapılan habere göre işlemciyi şimdiden Facebook kullanmaya başladı. Yapılan yatırımlar neticesinde alınan sonuçlar ile en iyi işlemci olma özelliği gösteren Springhill, pek çok yüksek yoğunluktaki ağın birbirine bağlanmasını da sağlıyor. Yüksek kapasitedeki verilerle başa çıkılmasını sağlayan Springhill işlemciyi Intel'in ürün müdürü olan Naveen Rao tanıttı. Yapılan tanıtımda gelecekteki her ürünün yapay zeka ile geliştirileceğini söyleyen Rao, bu işlemcinin bir ilk olduğunu da vurguluyor.

Yüksek veri kullanılmasına gerek duyan bilgisayarlarda kapasiteler için yapay zeka ürünlerin bir gereklilik olduğunu vurgulayan Intel, gelecekte pek çok ürünün artık bu şekilde üretileceğini de söylüyor. Karmaşık yapıyı ortadan kaldıran işlemciler sadece yapay zeka ile mümkün olmaktadır. Intel'in yaptığı açıklamalar doğrultusunda yeni donanıma sahip işlemcinin diğer Intel Xeon işlemcileri de geliştirmesi bekleniyor. Bu sürecinde ise yapay zeka sayesinde karmaşıklığı giderek bitireceğe benziyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.