tarafından - Ağustos 22, 2019
515 görüntüleme

Birkaç yıldır akıllı telefon piyasasını kasıp kavuran Xiaomi, akıllı telefon kamerası konusunda devrim yapacak cihazını piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Çin'de bulunan bir firma telefonun özelliklerini internet üzerinden meraklıları ile paylaştı.

Xiaomi, teknoloji devi olan Samsung ile anlaşmış ve 108 mp'e sahip telefonunu Xiaomi Mi MIX 4 adı ile piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Şimdiye kadar kullanıcılarını oldukça memnun eden şirket, bu cihazı ile de dikkatleri üzerine çekmeyi şimdiden başardı. Telefona karşı olan ilgi gerek kamera özelliği gerekse diğer özellikleri sayesinde oldukça yüksek.

Telefonun çıkış tarihinin yaklaşması üzerine Çin'de bulunan bir şirkette telefonun başlıca özelliklerini yayınlamış ve merakları giderek daha çok artırmayı başarmış durumda. Bizde o günü sabırsızlıkla bekliyor ve cihazla biran önce tanışmak, test ve tanıtım videoları çekmek için sabırsızlanıyoruz. Beklentilerin bu denli yüksek olmasının yanı sıra cihazın umduğumuzu karşılamasını umuyor hatta daha üst seviyelere bile çıkabileceğini düşünüyoruz.

İşte Xiaomi Mi MIX 4 ve Başlıca Özellikleri

Telefonun ekran boyutu ile ilğili henüz bir bilgi yayınlamamış olmasına karşın 2K çözünürlüklü ve kavisli bir yapıda olacağı bekleniyor. Son dönemlerde kavisli yapıda olan telefonların oldukça hoşa gitmesi ile Xiaomi'de bu yönde bir telefon çıkaracak diye bekliyoruz. 2.96 GHZ'lik 8 çekirdeğin bulunacağı telefon Qualcomm'un son işlemcisi olan Snapdragon 855+ ile güncelleştirileceği biliniyor. 12 GB bir RAM ile gelecek olan telefon 1 TB büyüklüğünde dâhili depolama alanına sahip olacak.

Aynı zamanda telefonun UFS 3.0 depolama desteğini de barındıracağı söylenmiş durumda. 4.500 mAH bir bataryayı 30 W hızlı şarj desteği ile sunması bekleniyor. Aynı zamanda ters kablolu şarj özelliği ile de kullanıcılara sunacak olan firma kablosuz özelliğini de barındıracaklarını söylediler.

Bu durum kullanıcıları oldukça sevindiren özelliklerden yine bir tanesi olmuş durumda. Telefonun en merak edilen özelliklerinden biri olan kamera konusu ise çığır açan, daha önce görülmemişi gözler önüne seren bir özellik ile karşı karşıya kalıyoruz. 108 MP çözünürlüklü bir ana kameranın bulunmasının yanı sıra cihazda 16 MP'lik bir süper açılı lens ve 12 MP'lik bir lens ve aynı zamanda periskop lens de olacağı belirtiliyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.