tarafından - Ağustos 22, 2019
487 görüntüleme

Google tarayıcı olarak kullandığı Chrome’ye yeni bir özellik katarak güvenliği yüksek düzeye taşıma kararı aldı. Kullanıcılar tarayıcı üzerinde kullandıkları her şifre için hırsızlık tespiti yapabilecek. Özellikle şifrelerinin çalınması halinde hırsızlık durumu hakkında Chrome tarafından bilgilendirilecek.

Google Chrome yükleme ya da indirme özelliği istemeyen masaüstünde doğrudan çalışabilen şifre kontrol sistemini olan Password Checkup özelliğini devreye aldı. Şuan için test aşamasında olan özellik sıkıntısız şekilde devam ettirilmektedir. Bu özellik sayesinde kullanıcılar şifrelerinin çalınıp çalınmadığını kolaylıkla kontrol edebiliyor.

Ayrıca herhangi bir tehlike anında özellik, bildirimleri aracılığıyla kullanıcıya bildirim gönderiyor. Özellik kullanılırken öncelikle Password Checkup kullanıcılar için şifrenin verildiği sitenin güvenlik düzeyini control edecektir. Bu sitede bir güvenlik açığı varsa ya da Google bir şifre hırsızlığı tespit etmişse kullanıcıyı konu hakkında bilgilendirecek.

Password Checkup özelliği kullanılırken diğer şifre yöneticileriyle de sistem entegre edilecek. Yani bir hırsızlık olması halinde kullanıcı sisteme girerek, istediği güçlü bir şifre ile yeni şifre oluşturabiliyor.

Google Chrome İle Şifre Hırsızlığı Özelliği Şuan Sınırlı Konumda!

Canary Channel’da yer alan ayarları düzelterek şifre control sistemini aktif hale getirilebiliyor. Fakat şimdilik şifre kontrolü yalnızca masaüstü sürümü şeklinde devam ediyor. Bunun nedeni Password Checkup özelliğinin halen test aşamasında olmasıdır. Test aşamasında olan Password Checkup özelliği şuan için sınırlı konumda kullanıcıya ulaştırılıyor. Şifre kontrol sistemi 3 işletim sistemi üzerinde kullanılıyor. Bunlar; Windows, Mac ve Linux’dur.

ChromeOS ise tam sürümle çalıştığında bu özelliği kullanıyor olacak. Android sisteme sahip kullanıcıların bu özelliği ne derecede kullanacağı ise tam olarak bilinmiyor. İlerleyen süreçte Google bu özelliği her kullanıcıya bir opsiyon şeklinde sunması tahmin ediliyor.

Kullanıcılar bu özelliği kullanmak isterse öncelikle tarayıcılarında yer alan son Canary sürümünü indirmesi gerekiyor. Chrome Canary sürümü bilgisayara indirerek masaüstü programları arasında şifre kontrol sistemini ve özelliğini aktif hale getirebilirsiniz. Şuan sınırlı durumda olan özellik ilerleyen süreçte bu sürüme sahip pek çok kişinin bilgisayarında aktif şekilde yer alması bekleniyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.