tarafından - Ağustos 22, 2019
323 görüntüleme

Akıllı telefonlara her geçen gün bir yenisi eklense de bazı telefonların yeri doldurulamıyor. Bunlar arasında Çin telefon devi Xiaomi, telefon satış grafiğindeki başarısını TV pazarında da en üst seviyelere yükseltti. Şirketin finansal rakamları hakkında açıkladığı verilerle bu rakamların son derece yüksek olduğu da gözler önüne seriliyor.

Xaomi'den Detaylı Fizibilite

2019'un ilk 6 ayına dair grafik durumunu ve finansal raporlarını açıklayan şirketin gelirinin 13,56 milyar dolar olduğu söylendi. Bu açıklamaya göre şirketin geçen yılki rakamlara göre yalnızca ilk 6 ayda % 20'lik bir artışla gelişim gösterdiği açıklandı. Şirket kârı konusunda da açıklama yaparak net karının 810.36 milyon dolara ulaştığını açıkladı.

Akıllı Telefon Kategorisinde Kazancı Arttı

Akıllı telefonların çok uçuk fiyatlarla yenilendiği şu günlerde, şirketin 60 milyon akıllı cihaz satışına ulaştığı da yapılan açıklamalar arasındaydı. Bilindiği üzere Xaomi yalnızca akıllı telefon değil farklı teknolojiler konusunda da sürekli büyüme kaydediyor. Bu anlamda şirketin büyümesinde öne çıkan bir kategori de televizyon anlamında oluyor. Televizyon departmanının çok başarılı bir grafik çizdiği açıklanan şirkette, 5,4 milyon telefon satışı yapılırken, tv departmanında da dünya devleri arasında ilk beşe girdi. Yaptığı açıklamayla tüm teknoloji dünyasına bilgi veren Xiaomi CEO’su Lei Jun, "gururluyuz" dedi. Şirketin çalışma ve performansından memnun olduklarını açıklayan Jun; "Bu durum bizi daha çok araştırmaya itiyor. Ar-ge çalışmalarına daha büyük bir bütçe ayıracağız" dedi. Şirketin bu yılki Ar-Ge harcamalarına da değinen Jun, bu harcamaların 467,44 milyon doları bulduğunu söyledi. Jun'un açıklamaları dikkate alındığında ve Xaomi'nin gelişen yapısı göz önünde buludurulduğunda ortaya ar-ge çalışmalarının ne derece önemli olduğu gerçeği çıkıyor. Yalnızca televizyon ve telefon üretimindeki başarısı değil teknoloji alanındaki tüm başarıları Xaomi şirketini daha güvenilir bir yapıya sokuyor. Çinli şirketin piyasada 196 farklı kategoride ürünü bulunuyor ve bu ürünleriyle dünya çapında büyük bir kitleye hitap ediyor. Şirketin yıllardır bu alandaki deneyimi ve tecrübesiyle araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin eklenmesi çok daha güçlü bir yapı sağlıyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.