tarafından - Ağustos 23, 2019
469 görüntüleme

Instagram dünyanın tekelini elinde bulunduran fotoğraf paylaşma uygulaması olarak bilinse de birçok kişinin aslında ekmek kapısı. Açılan mağazaların reklamlarını yaptığı ve birçok hedef müşteriye ulaşım sağladığı Instagram uygulamasında doğal olarak da birbirinden farklı reklamlar mevcut. Facebook'un elinde Instagram reklam fiyatlarının geçen seneye oranla iki katına çıkarılması kararı bir raporda ortaya çıktı.

Instagram'da her zamankinden daha fazla reklam gördüğünü düşünen kullanıcılar haksız sayılmazlar. Birçok insanın son dönemlerde Instagram'dan şikâyet etmelerinin nedeni sürekli olarak karşılarına çıkan reklamlar. Kullanıcıların hikâye aralarında ya da gönderi aralarında sponsorlu olarak gördükleri reklamlar canlarını sıkmaya başladı ve uygulam bu konuya ilişkin birçok şikâyet alıyor.

Durum böyle olunca Facebook, Instagram reklam fiyatlarında bir artışa gitmeye ve reklam adetlerini düşürmeye karar verdi. The Information'da yer alan bir habere göre, Facebook yöneticilerinin bu kararı almalarında şikâyetlerin etkisi oldukça büyük.

Reklam Gelirleri Bilmecesi

Facebook'un geçtiğimiz iki yıl içerisinde Instagram üzerinde daha fazla hâkimiyet kurması ile başlayan ve geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir rapor ile gözler önüne serilen reklam gelirleri bilmecesi yeni kararların alınmasına neden oldu. Instagram'ın kullanıcı trafiği ile uğraşılması, uygulamanın yeni adının belirlenmesi, reklam gelirlerinin iki katına çıkarılması gibi birçok maddenin yer aldığı rapora bakıldığı zaman, yeni değişikliklerin yolda olduğu görülüyor. Geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde şirketin kazanç tablosunu açıklaması şirket CEO'su ve Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in "Keşfet" bölümüne yönelik planlamaların ortaya çıkmasına neden olmuştu.

Uygulamanın reklam yükünü azaltmak için kurulan "Keşfet" bölümü, Haziran ayı itibari ile yeniden reklamlarla dolmaya başladı. Reklamlardan elde ettiği geliri düşük bulan Facebook, reklam gelirlerini kendininkine yaklaştırabilmek için yeni bir atılım gerçekleştirmek üzere. Instagram kullanıcılarından reklam gelirleri için aldığı ücreti iki katına çıkarma kararı alan Facebook, bu kararını en kısa sürede devreye sokacak. Uygulamayı daha yüksek oranda e-ticaret eksenine çekmek isteyen Instagram, bu alandaki çalışmalarına devam ediyor. Alışveriş özelliğinin uygulamaya eklenmesi için henüz erken olduğu belirtildi.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.