tarafından - Ağustos 23, 2019
489 görüntüleme

Otomotiv dünyasının herkes farkında olmasa da büyük bir değişime gittiği ve rekabete yer bırakmayan bir alana doğru evrildiğini söylemek yanlış olmaz. Otomotiv dünyasının devleri olarak bilinen firmalar, pazarın gerekliliğinden ötürü rakipleri ile bir araya gelerek iş birliği yapmak zorunda kalıyorlar. Yaşanan büyük değişimler ve sürekli olarak artarak devam eden teknolojik gelişmeler pazar içerisinde rekabetin neredeyse yok olmasına neden oluyor.

Yakın zamanda BMW firmasının baş rakiplerinden bir tanesi olan Daimler firması ile iş birliği yapması, rekabetin yok olduğunun göstergelerinden bir tanesiydi. Bu gelişmenin ardından Alman otomotiv devi Mercedes-Benz firması da rakiplerinden bir tanesi olan Bavyeralılar ile iş birliği yapmaya karar verdi.

Yeni bir iş birliği kararı da sürücüsüz araç geliştirme işleminin yapılabilmesi için Audi ve Ford firmalarından geldi. Alman dergisinde çıkan bir habere göre iki otomotiv devi bu alan için güçlerini birleştirmeye karar verdiler.

Audi ve Ford İşbirliği

Rakiplerinin yaptığı gibi otomotiv sektörü içerisinde gücünü geliştirmek adına işbirliğine giden Audi firması, bu yıl içerisinde kararını faaliyete geçirecek. Frankfurt Motor Show etkinliği kapsamında bu konuya ilişkin Audi yetkililerinin bir açıklama yapması bekleniyor.

Yeni amiral gemisi A8 modelinin Level 3 otonoma sahip olduğunu ancak bu otonomu fonlamak için sorun yaşadığını belirten Audi firması, Ford ile işbirliğine gitmeye karar verdi. Volkswagen firmasının Ford ile olan işbirliği devam ederken, Audi'nin ana şirketinden de böyle bir hamle gelmesi otomotiv sektöründe şaşkınlıkla karşılandı.

Son zamanlarda otomotiv devlerinin birbirleri ile güç birleştirmesi trend haline gelirken, Ford firması iki devi bünyesine katmış oldu. Otonom sürüş deneyiminin otomotiv sektöründe büyük bir adım olduğu su götürmez bir gerçek. Hemen her otomotiv şirketinin bu alanda çalışmalar yaptığı biliniyor.

Ancak BMW başta olmak üzere çoğu şirketin de kendi kendini süren bir aracın tam paket ürün haline gelemeyeceği konusunda görüşleri mevcut. Otomotiv devlerinin otonom araç sürümü için yaptıkları çalışmalar hız kesmeden devam ederken, ortaya nasıl bir sonuç çıkacağı ise merak konusu.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.