tarafından - Ağustos 26, 2019
599 görüntüleme

Microsoft, Chromium tabanlı yeni internet tarayıcısı, Edge üzerinde çalışmalarında sona yaklaştı. Dev teknoloji şirketi, Edge'deki güvenlik açıklarını tespit eden, siber güvenlik uzmanlarına, 1000 dolar ile 30 000 dolar arasında para ödülü dağıtacağını duyurdu. Ödül miktarı, güvenlik açıklarının detaylı bir biçimde açıklanması halinde artacak. Üst sınır ise, 30 bin dolar olarak açıklandı. Microsoft, bu yarışmayla, yeni internet tarayıcısını mükemmel hale getirmeyi aynı zamanda, internet tarayıcısının tanıtımını yapmayı hedefliyor.

Microsoft Binlerce Dolar Ödül Dağıtacak

Microsoft, çok uzun bir zamandır, Chromium tabanlı internet tarayıcısı Edge üzerinde çalışıyor. Microsoft, Beta testlerine başlanan Egde için, bir de yarışma başlattığını duyurdu. Bu yarışma uyarınca, Microsoft, Edge'nin güvenlik açıklarının bulan, siber güvenlik uzmanlarına çeşitli miktarlarda para ödülleri verecek. Bu para ödülleri; bin dolar ile 30 bin dolar arasında değişecek.

Edge'de ortaya çıkarılacak olan güvenlik açıklarının sahip olduğu öneme göre, verilecek para ödülü değişebilecek. Ayrıca, siber güvenlik uzmanlarının tespit ettikleri güvenlik açıklarını detaylıca açıklamaları halinde alacakları ödül miktarı artış gösterecek.

Microsoft, sahtecilikle alakalı güvenlik sorunlarının tespitine en az bin dolar, en fazla 6 bin dolar ödül vereceğini açıkladı. Buna karşın, uzaktan kod çalıştırma işlemleriyle ilgili, Edge'de var olan bir açığın tespit edilmesi halinde, bin dolar ile 10 bin dolar arasında ödül dağıtılacak.

Microsoft, 30 bin dolar tutarındaki büyük ödülün ise, çok daha karmaşık bir güvenlik açığını tespit eden kişi ya da kişilere verileceğini açıkladı.

Microsoft Kapsamı Açıkladı

Teknoloji devi Microsoft, Edge ile alakalı yarışma konusunda, kapsamı açıkladı.

  • Internet Explorer Modu
  • Microsoft Hesabı
  • Azure Active Directory
  • PlayReady DRM

Microsoft, siber güvenlik uzmanlarına kapsamın ne olduğunu, nerelerde güvenlik açığı bulmaları gerektiğini açıkladı.

Tespit edilen güvenlik açığının, teşkil ettiği risk ne kadar büyükse, Microsoft'un ödeyeceği ödül o kadar artıyor. Aynı şekilde, ortaya çıkarılan güvenlik açığının riski düşükse ödül miktarı da düşüyor. Siber güvenlik uzmanları, ödül miktarını arttırmak isterlerse, buldukları güvenlik açıklarını detaylıca açıklamaları gerekiyor. Bunlarla beraber, Microsoft, güvenlik açıklarının nasıl giderileceği konusunda bilgileri çok daha değerli buluyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.