tarafından - Ağustos 26, 2019
586 görüntüleme

Bu sabah saatlerinde gelen şok bir haberde elektronik sigara kullanan bir kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Bu durumda elektronik sigara kaynaklı ilk ölüm gerçekleşmiş oldu. Amerika devleti eyaletinde yaşayan bir kişi, elektronik sigara kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan bir solunum rahatsızlığı sebebiyle maalesef hayatını kaybetti. Hastanın bu sorunla vefat eden ilk insan olduğu gündemde yer aldı.

Elektronik Sigara'dan Gelen Ölüm Haberi

Elektronik sigara, Türkiye genelinde yasaklanmasına rağmen dünya ülkelerinde oldukça popüler bir şekilde kullanılıyor. Normal sarma sigara ile sık sık karşılaştırılan bu cihazların ABD’de sır dolu bir rahatsızlığın hedefi olduğu konuşuluyor. Geçtiğimiz günlerde ABD'de ilk kez bir kişi bu sır dolu rahatsızlık sebebiyle hayattan ayrıldı. İllionis salgın hastalıklar kategorisinde görev yapan ünlü Doktor Jennifer Hayden, yaptığı yazılı basın açıklamasında hastanın, elektronik sigara kullanımı akabinde sebebi belli olmayan bir rahatsızlık nedeniyle tedavi altına alındığını ifade etti. ABD’li yetkili kişiler elektronik sigara kullanımı ile gizemli bir akciğer rahatsızlığı arasında bir bağlantı olduğunu iddia ediyor. Amerika'da toplamda 22 eyalette takip edilen 193 olay olduğunu ifade eden CDC, vakaların çoğu kısmında esrarın etken maddesini içeren THC’nin likitleşerek elektronik sigarada da içildiğini söylüyor. Bu olumsuz vakalar 28 Haziran-20 Ağustos tarihleri arasındaki dönemde rapor olarak sunuldu. Elektronik sigara kullanımına bağlı olarak gelişen solunum hastalığının bir cana malolması tüm dünyada tepkilere yol açtı. Bu habere ek olarak elektronik sigarası kullanırken patlama yaşayan adamın vücudunda üçüncü derecede yanıklar meydana geldi. CDC yöneticilerinden olan Robert Redfield, bu olay üzerine yaptığı açıklamada "Elektronik sigara kullanan kişilerde oluşan akciğer hastalığı gelişmesinde bir kişinin hayatını kaybetmesini öğrenmekten büyük bir üzüntü duyduk" diyerek bu şok ölümün elektronik sigarayla bağlantısı olup olmadığı görüşünde sağlık risklerine yönelik olan tahminleri de güçlendirdiğini sözlerine ekledi.

Doktorların gizemli hastalığın ölümle sonuçlanmasıyla ilgili olarak şu ana kadar aldıkları bilgilere göre hastalıkla alakalı herhangi bir mikrop ya da bakterinin bağlantısı kesinlikle bulunmuyor. Bütün hastalar elektronik sigara kullanırken bir şekilde THC aldıklarını ifade ediyor.

Yayınlanan: Sağlık
Bunu beğenen ilk kişi ol.