tarafından - Ağustos 27, 2019
592 görüntüleme

Gelecek dönemlere yönelik tahminleri ile ünlenen ve tahminlerinin birçoğunun doğru çıkması ile bilinen analist Ray Wills, 2023 senesine kadar elektrikli araç fiyatlarının benzinli araç fiyatları ile denk düşeceğini söyledi. 2026 senesinde ise elektrikli araçların oldukça yaygınlaşacağını öngören Wills, birçok firmanın elektrikli araç üretimine yöneleceğini belirtti. Porsche Taycan, Tesla Model 3 ve Nissan Leaf gibi birçok modelin sahip olduğu elektrikli güç kullanımı geleceğin araç modelleri arasında yer alıyor.

Gelecek dönemlere ait tahminleri ile bilinen Ray Wills ise bir röportajda 2023 yılına yönelik söylemleri ile dikkat çekti. Şuan faaliyette olan birçok benzin istasyonunun zamanının geçeceğini söyleyen Wills, elektrikli araç kullanımının 2026 senesine kadar otomotiv sektörünü domine edeceğini de belirtti. Fazlasıyla gerçekçi bir iddia olmakla beraber şimdiki zamana bakıldığında bu iddiayı destekleyecek pek çok materyal bulabilmek de mümkün.

Çığır Açan Araçlar

Otomotiv sektörünün farklı bir boyuta taşınmasına neden olan ve sektör içerisinde çığır açan araçlar olarak bilinen Tesla model otobomiller elektrikli araçların atası olarak sayılıyorlar. Tesla'nın en çok satan modeli olarak bilinen Model 3 de dâhil olmak üzere, Avrupa ve ABD'de geniş bir elektrikli araç satışı söz konusu. 2019 senesinin ikinci çeyreğinde Tesla'nın Model 3 otomobili sadece elektrikli araçlar arasında değil, benzinli araçlar arasında da büyük bir ivme yakaladı. Norveç'te de benzer bir durum söz konusu ve Tesla Model 3'ün ülke genelindeki otomobillerin %12.4'ünü oluşturduğu yönünde veriler var.

Tesla'yı takip eden Porsche firması da ürettiği elektrikli otomobili ile birçok kullanıcının ilgisini çekmekte. Elektrikli araçların yakın bir gelecekte çok daha yaygın olarak kullanılması işten bile değilken analist Ray Wills tarafından ortaya atılan bir iddia kullanıcıları sevindiriyor. Elektirkli araçların oldukça pahalı olmaları ancak sektörde geniş bir alana yayılmaları arz-talep dengesinin de artmasına neden oluyor. 2023 yılında benzinli araçlar ile aynı fiyata denk düşmesi beklenen elektrikli araçlar, 2026 yılında daha geniş bir kullanım alanına sahip olacaklar.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.