tarafından - Ağustos 27, 2019
362 görüntüleme

Instagram moderatörü olarak görev yapan kişi, bir kullanıcıya inanılmaz bir şantajda bulundu. Ünlü twitch yayıncısı ve Instagram arasında yaşanan skandal polemik gündemde bomba etkisi yarattı. Sosyal medya platformlarından Twitch ve Instagram üzerinde ciddi bir kullanıcı sayısına sahip olan Amouranth adlı kadın, kişisel Instagram hesabı üzerinden şantaj mesajları aldığını ifade etti. Instagram'ın içerik moderatörü olduğunu iddia eden ve 'Tampa' takma ismini kullanan kişi ise, Amouranth'ın içerik detaylarını Instagram üzerinde tutmak için kendisinden yüklü bir miktarda para istedi.

Şaşırtıcı Şantaj

Twitch yıldızı olan Kaitlyn 'Amouranth' Siragusa, Instagram içerik moderatörünün kendisine şantaj yaparak tehdit ettiğini ifade etti. Instagram moderatörünün kendisini içeriklerini silerek tehdit ettiğini ifade eden Amouranth, moderatörün bilgilerin Instagram üzerinde yer alması için bunun karşılığında para vermesini istediğini iddia etti. HuffPost'un manşete attığı şaşırtıcı nitelikteki habere göre şantaj mesajı, Instagram'ın Amouranth'ın şahsi hesabında yer alan fotoğrafları, video görüntüleri ve ınstagram hikâyelerini tek tek silmeye başlamasının ardından geldi. 'Tampa' takma ismini kullanan bir kişi Amouranth'a çok sayıda mesajlar göndererek Facebook ve Instagram'ın içeriklerini idare eden Cognizant'ta işbirliği yaptıklarını iddia etti. HuffPost, Amouranth'ın aldığı e-mail içeriğini de paylaştı.

Amouranth'ın aldığı e-postada ise Cognizant'ta çalıştığını iddia eden kişi, Amouranth'a " Hiç şüphem yokki son günlerde birçok iletinin ve hikâyenin silindiğinin farkındasın. İstersen seninle çok gizli bir anlaşma yapabiliriz" ifadelerini kullandı. Şantajcının istediği ücretse aylık 2.600 dolar değerinde kripto para Bitcoin oldu. Amouranth, ilk başta bu kişiyi ciddiye almadan e-postayı yollayan kişinin sadece iletilerini uygunsuz konumda bildirerek içerik moderatörü gibi görünmeye uğraşan biri olduğu düşüncesine kapıldı. Bu durumdan sonra Instagram Amouranth'ın daha fazla gönderisini iptal etti ve 'Tampa' olarak bilinen kişi bir e-posta daha yolladı.

Tampa, göndermiş olduğu ikinci e-postasında Amouranth'ın son mesajının kaldırılmasıyla e-postanın gönderilme süresini aynı ana eşleştirdi. Bu da 'içerik moderatörü gibi görünmeye çalışan biri' için hiç de kolay olmayan bir işlemdi. Bunlara ek olarak Amouranth'ın bütün gönderilerindeki içerikler ' ahlak kurallarına aykırılık ya da pornografi' sebebiyle engelleniyordu.

Yayınlanan: Gündem
Bunu beğenen ilk kişi ol.