tarafından - Ağustos 27, 2019
508 görüntüleme

Ünlü telefon markası Apple; muhteşem olan ıphone özelliğini askıya alarak dikkat çekiyor. Akıllı telefon cihaz sektöründeki liderliğini koruyan iPhone'un pratik ve kullanışlı olabilecek bir özelliğinin ortaya çıkmadan rafa kaldırıldığı belirtildi. Apple'ın yoğun bir sistemle üzerinde çalıştığı ve hücresel verinin yer almadığı kırsal ortamlarda iPhone kullanıcılarının birbiriyle iletişim kurabildiği özellik, nedeni belli olmayan bir şekilde geliştirme aşamasında sekteye uğradı. Ani bir kararla bu mükemmel özellik iptal edildi.

Telefon Çekmiyor Sorunu

Akıllı mobil cihazlarda yüksek çözünürlüğe sahip olan kameralar, seri bellekler ve yüksek depolama kapasitesi büyük bir önem teşkil etse de telefonların başlıca görevleri arasında ilk sırada yer alan iletişim durumu her daim en önde gelen özellikler arasında yer alıyor. Günümüzde birçok ortamda telefonumuzun çekmemesi söz konusu olmasa dahi kırsal bölgelerde telefonlarımızın çekmediğini biliyoruz. Akıllı telefon sektörü liderlerinden olan popüler marka Apple'ın, telefonların çekmediği yerlerde iletişim kurmak için kullanıcılarına sunacağı bir özelliğinin son dakika rafa kaldırdığına dair bir söylenti ortaya atıldı. iPhone kullanıcılarına 'Walkie-Talkie' isimli bir özelliği tanımlayarak kullanıcıların internet olmayan ortamlarda bile mesaj gönderme imkânı sağlamayı amaç edinen Apple'ın ani bir kararla bu özelliği iptal ettiği ifade edildi. Ortaya atılan bu bilgide aşağıdaki ifadelere değinildi.

"Projeyi yakından takip eden iki kişi, Apple'ın Intel ile beraber iPhone kullanıcılarının uzun ara radyo frekanslarını kullanarak hücresel veriyi atlatan mesajlar gönderebilen bir teknoloji üzerine yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi. Bu son teknoloji, mesajlar için telsiz işlevi gören bir özellik sistemiyle kullanıcıların tercihi olacak ancak telefonların çekmediği ortamlarda kişilerin iletişime geçmesini elde edecekti." Proje, Apple şirket bünyesi içerisinde 'Project ORGS' (Şebekeden Bağımsız Radyo Hizmeti) olarak ifade ediliyordu ve iPhone kullanıcılarının veri bağlantısı olmayan tüm yerlerde iletişime geçebilmesi için 900 megahertz'lik radyo spektrumunu kullanıyordu. Aynı teknolojinin, radyo iletişimlerini bağlamak için de kullanıldığı herkes tarafından biliniyor. Ortaya çıkan bu bilgiler Apple'ın ne kadar uzun bir süre bu proje üzerine çalıştığına ya da neden bu projeyi yarım bıraktığına dair bir bilgiyi öne sürmüyor. Görünüşe bakıldığında bu projenin başında yer alan isimlerden biri Apple'ı bırakınca, Apple, bu projeyi yarıda bıraktı.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.