tarafından - Eylül 2, 2019
702 görüntüleme

Ünlü bilim insanları eşcinsel gen konusunda son noktayı koydu. Eşcinselliğin belli bir gen sebebiyle meydana geldiği bilgisini ortaya çıkaran teorik gelişme bilimi kesinlikle geçemedi. Yapılan akademik ve bilimsel araştırmalara bakıldığında homoseksüel davranışlarda bulunan birden fazla etmen yer alıyor.

Eşcinsellik Tartışması

Eşcinsellik konusu günümüzde her daim tartışma yaratan bir durum olmuştur. Bazı kişiler, eşcinsellerin yönelimlerini DNA’larında yer alan bir genle bağdaştırırlar. Yapılan yeni ve son bir araştırmaya göre homoseksüel davranışlara etki eden birçok faktör var. Konuyla ilgili uzmanlar bu durumu boy uzunluğunu belirleyen konularla karşılaştırıyor. Ünlü araştırmacılardan olan doktor Benjamin Neale, “Bu araştırma hem genetiklerin değerini hem de genetiklerin karmaşık yapısını göz önüne seriyor. Fakat genetik bütün hikâyeyi ortaya koymuyor” açıklamasında bulunuyor.

Eşcinsellik Araştırması

Uluslararası araştırmacılardan kurulan bir ekip, bugüne kadar yapılmış en geniş kapsamlı genetik ve homoseksüellik incelemesine adım attı. Araştırmanın ön planında, Birleşik Krallık’ta daha önce kendisiyle aynı cinsten biriyle beraber olmuş toplam 500 bin kişinin bilgileri ve verileri kullanıldı. Yapılan detay incelemeler sonucunda ise eşcinsellik durumunun üçte bir oranında genetik faktörlerden etkilendiği görüşüne varıldı.

Eşcinsellik Kültürlemi İlgili

Araştırmacılardan Dr. Brendan Zietsch, kalan etkenlerin sadece yetiştiriliş tarzı veya kültürle kesinlikle bir ilgisi olmadığını ifade etti. Anne karnındaki bebeğin gelişim aşamasında anne rahmindeki hormonal fonksiyon gibi etmenler de çocuğun cinsel tercihlerinde büyük bir rol oynuyor.

Dr. Neale, genetik bakımından etkin olan toplamda beş adet gen varyantı ile eşcinselliğin ilişkisini kurabildiklerini söylüyor. Fakat bu varyantların etkisinin çok düşük bir seviyede olduğunu ifade etti. Ünlü araştırmacıya göre yalnız genetik etmenlere bağlı kalarak cinsel yönelimler hakkında açıklama yapmak kesinlikle mümkün olmuyor. Eşcinsel üretim yapan kişiler hakkında sorun çıkaran youtube, LGBTİ topluluğundan özür dileyerek dikkat çekiyor. Araştırmaya bakılırsa eşcinsellik durumu ile yeni deneyimlere açık olmakla ve zihinsel hastalıklara yatkın olmak arasında farklı bir ilişki yer alıyor. Yapılan son araştırma ise daha önce iddia edilen eşcinsellik geni teorisini bu sayede boşa çıkarmış oldu.

Yayınlanan: Sağlık
Bunu beğenen ilk kişi ol.