tarafından - Eylül 2, 2019
594 görüntüleme

Netflix tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan ve The Dark Crystal: Age of Resistance ismini taşıyan dizi büyük bir ekibin yapımda görev aldığı haberleriyle gündemi meşgul ediyor. Söz konusu dizinin 10 bölüm olarak ekranlarda yayınlanacağı biliniyor.

Yapım Ne Anlatıyor?

1983 yılında Jim Henson tarafından yapılmış olan The Dark Crystal adlı film yayınlandığı yıllarda rakibi olan E.T isimli yapımın gölgesinde kalmıştı. Yıllar sonra o filmin anlattıkları olayların öncesindeki olanları anlatmayı hedefleyen dizide Thra adını almış olan sihirli bir dünyayı anlatıyorlar.

İlk yayınlanan filmi bilmeyenler için oldukça kafa karıştırıcı bir yapım olan filmde Gelflinglerin mücadelesi anlatılıyor. Gelflingler söz konusu dizide kendileri ile aynı ırktan olmayan rakipleri ile mücadele ediyorlar. Aynı zamanda bir seri olan dizide Skeksis’in kökenine ait olan hikayeye de yer veriyorlar.

Kuklacılar ve Kuklalar Dizide Yer Aldı

Netflix tarafından yayınlanmış olan twette 170 tane kuklanın seri halindeki dizide yer aldığı öğrenildi. Aynı zamanda bu kuklaların dizide rol almasını sağlayan 83 tane kuklacı da filme kukla sanatını en iyi şekilde gerçekleştirerek katkıda bulundular. Kuklalar ve kuklacılar dâhil sette çalışan kişi sayısının 2500 olduğu biliniyor.

Bu ekipten 59 kişinin de seslendirme sanatçısı olduğu bildiriliyor. Bu kadar büyük bir ekiple iyi bir iş çıkarılmaya çalışıldığı da yayınlanan tanıtımdan belli oluyor. Yayınlandığı zaman rakibinin gerisinde kalan filmin yeni versiyonunun nasıl ses getireceği merak ediliyor.

Tasarımcı Toby Froud’dan Açıklama

Söz konusu The Dark Crystal Age of Resistance isimli serinin tasarımında yer alan Toby Froud bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada Froud, çekimlerden önce kullanılacak tüm kuklaları incelediklerini, düzeltilmesi gerekenleri düzeltip, bazılarını boyadıklarını belirtirken kullanılan kuklaların anlatılan dünyada gerçekten yaşıyormuş gibi ekranda görünmelerini amaçladıklarını söylüyor.

Ayrıca yaptıkları işin doğru olmasına çalıştıklarını da belirtiyor. Tasarım uzmanı dışında dizide görev alan kuklacı Louise Gold, kuklacılığın göründüğü kadar kolay bir iş olmadığını söylüyor. Kuklalara hayat verirken onlarla duygusal bağ kurmanın yanında fiziksel olarak da çalışma yapılması gerektiğini bildiriyor.

Yayınlanan: Eğlence
Bunu beğenen ilk kişi ol.