tarafından - Eylül 4, 2019
550 görüntüleme

Sosyal medya uygulamaları, her zaman daha çok ilgi görmekte ve her geçen gün kullanıcı sayısını arttırmaktadır. Bakıldığı zaman Facebook Messenger da, dünyanın en büyük sosyal ağlarından bir tanesi olan Facebook işletim sisteminin mesajlaşma bölümü görevini yerine getirir. Özellikle Facebook hesabı ile giriş yapıldıktan sonra Facebook Messenger üzerinden ücretsiz bir şekilde arkadaşlar ile birlikte sohbet edilebilir. Sonrasında ise eğlenceli çıkartmalar, video seçenekleri ve fotoğraf gönderme avantajları da, Facebook Messenger kullanımının daha iyi bir şekilde verim sağlamasında önemli olmaktadır. Facebook Messenger, son zamanlarda gelen karanlık mod özelliği ile yine popüler olmaktadır.

Karanlık Moda Geçme Adımları

Karanlık mod severler, her zaman Facebook Messenger üzerinde de bu tür bir geliştirmeyi beklemekteydi. Özellikle popüler uygulamaların teker teker karanlık mod tercih etmelerinden sonra, Facebook Messenger da karanlık mod geçişini tamamladı. Bu mod kullanımının başlatılması için öncelikle Facebook Messenger uygulamasının Apple veya Android mağazalarından işletim sistemine göre indirilmesi gerekecektir. Sonrasında ise Facebook Messenger uygulamasını açmak gerekir. Ayarlara geçiş yapmak için Facebook Messenger uygulamasında bulunan profil fotoğrafına tıklamak yeterli olacaktır. Seçenekler içerisinde bulunan ‘Karanlık Mod’ düğmesini aktif yapmak ise Facebook Messenger karanlık moda geçmek için tek yapılması gereken işlem olarak kalacaktır. Bu aşamadan sonra Facebook Messenger karanlık mod kullanıma hazırdır. 

Facebook Messenger Karanlık Mod Avantajları

Facebook Messenger tarafından yeni getirilen karanlık mod seçeneği, aslında birçok farklı özelliği de beraberinde getirmektedir. Bakıldığı zaman Facebook Messenger karanlık mod, öncelikle telefonların yüksek enerji harcayarak ekran parlaklığına harcadığı enerjinin düşmesine yardımcı olacaktır. Aynı zamanda daha düşük parlaklık sağlamak da, yine Facebook Messenger karanlık mod görevlerinden bazılarıdır. Bununla beraber düşük ışık koşullarında parlamayı azaltması da, yine Facebook Messenger karanlık modun avantajlarından bir diğeridir. Özellikle OLED ekranın kullanılması sayesinde ise pil ömrü çok daha iyi şekilde korunmuş olacaktır. Gerekli güncelleme işlemlerinden sonra yapılan raporlarda, Facebook Messenger uygulamasının ana uygulama ile birleşiminin kusursuz bir şekilde ilerlediği ve bunun karanlık mod ile birlikte daha iyi bir verim seviyesine geldiği bilinmektedir.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.