tarafından - Eylül 5, 2019
609 görüntüleme

Normal Doğum Nedir?

Normal doğum günümüzde bir çok doğum türüne göre olan en eski yöntemdir. Aslında doğumun normal doğal olanıdır. Normal doğum doğanın tüm canlılara vermiş olduğu ve kurmuş olduğu sistemdir. Bilimsel olarak tanımı ise vajinal yoldan annenin kasılması ile veya ağrıların tetiklemesi ile bebeğin doğmasıdır. Normal doğum hiçbir şekilde müdahaleye gerek yoktur. Tüm işi anne kendisi halletmektedir. Tarihe baktığımız da tüm kadınlar normal doğum ile çocuklarını hayata getirmektedir.

Günümüz de bir çok anne adayı da normal doğumu tercih etmektedir. Doğum bir ameliyat olarak bakmayan tüm kadınlar bunun doğal bir süreç olduğunu ve bunun tecrübe edilmesi gerektiğini savunmaktadırlar. Bu düşünceyi savunan kadın sayısı da git gide artmaktadır.

Normal doğumun en kritik ve en önemli görevi doğum sancılarındadır. Çünkü doğum sancıları beyne gönderdikleri sinyaller ile çalışmaktadır. Sancı artması çocuğun doğum kanalına gelerek dünyaya gelmesini sağlamaktadır.

Normal Doğum Sancısı Nasıl Anlaşılır?

Doğumlar 40 haftada gerçekleşir ancak 38. haftada artık hazırlıklı olmanız gerekmektedir. Çünkü bebekler erken doğabilirler. Bu sebepten dolayı doğum sancılarını anlamanız ve buna yönelik olarak hastaneye başvurmanız önemlidir. Özellikle ilk defa doğum yapacak kişiler doğum sancısının nasıl bir şey olduğunu bilmediğinden dolayı çok merak edilen bir durumdur.

Doğum sancıları başlamadan önce bir çok sancı olacaktır bu sancıları gerçek doğum sancıları ile karşılaştırabilirsiniz. Ancak farklı anlama yöntemleri de vardır. Halk arasında nişan gelmesi olarak da söylenen belirti rahim ağzını tıkayan mukuslu ve kanlı bir sıvının gelmesi durumuna nişan gelmesi denmektedir. Nişan gelmesi doğumdan birkaç gün öncede gelme ihtimali olduğundan sancılarınızı kontrol etmeniz gerekmektedir.

Su gelmesi; doğum sancılarınız başladıktan sonra bebeğin içinde bulunduğu kesedeki su kesenin yırtılması sonucun da suyun bir kısmı dışarı akar. Su gelmesi durumunda bebek vajina doğum kanalına girdiğinin de habercisidir. Bu sebepten dolayı direk doktorunuzla iletişime geçerek hastaneye gitmeniz gerekmektedir.

Doğum sancıları ise künt bir sırt ağrısı veya kasık ağrısı ile başlayabilir. Adet sancılarına benzeyen bir sancıda olabilir. Ağrılar düzenli bir şekilde gelir. Bu sancıları takip ederek kaç dk da bir geldiğini kontrol etmelisiniz. Eğer doğum sancısı geldiğini düşünüyorsanız doktorunuz ile iletişime geçerek sancıların kaç dk da bir geldiğini söylemeniz durumunda sizi yönlendirecektir. Doğum ortalama olarak 12 ile 14 saat arasında sürer bu sebeple bu sürenin ne kadarını evde geçirirseniz sizin için o kadar avantajdır.

Yayınlanan: Sağlık
Başlıklar: normal doğum
Bunu beğenen ilk kişi ol.