tarafından - Eylül 17, 2019
375 görüntüleme

Rusya Federasyonu’nda ebola ve çiçek benzeri viral hastalıkların muhafaza edildiği tesiste patlama oldu. Tesiste yalnızca bu iki hastalığın örnekleri değil daha birçok ölümcül hastalığın örnekleri de mevcuttu.

Vector adındaki Rusya Devlet Viroloji ve Biyo teknik Araştırma Merkezi’nde büyük bir patlama yaşandı. Edinilen bilgilere göre patlamada camların patladığı ve büyük bir yangın çıktığı belirtildi. Hatta bazı işçilerde önemli derecelerde yanık olduğu belirtiliyor.

Yangında Sızıntı Tehlikesi

TASS haber ajansının haberine göre bölge valisi Krashnikov patlamanın aslında bir tamir esnasında yaşandığını belirtti. 30 metrekareye yayılan ateşler ve patlayan camlar biyolojik sızıntı endişelerini de beraberinde getiriyor. Vali bu endişelere yer olmadığını belirterek herhangi bir sızıntı olmadığını söyledi.

Diğer bir haber ajansına göreyse yangın daha büyük çaplı olduğu söyleniyor. RT ajansı bölgeye tam 13 itfaiye aracının sevk edildiğini söylüyor. Bu araçlarla beraber 38 itfaiye eri de yangına müdahale etmeye çalışıyor. Sızıntı tehlikesinin olup olmadığı konusundaysa hala şüpheler mevcut.

Yayınlanan: Gündem
Bunu beğenen ilk kişi ol.