tarafından - Eylül 18, 2019
329 görüntüleme

Trusii firması sağlık alanında yararlı olduğunu iddia ettiği makinelerini yüksek fiyatlar karşılığında müşterilerine satmıştı. Firmanın üretimini yaptığı makinelerin normal su içerisinde bulunan hidrojen seviyesini artırdığını ve bunun da sağlık açısından yararlı olduğunu iddia etmişti. Ancak iddiaların doğru olmadığı firmanın müşterilerini dolandırdığı ortaya çıktı.

Otizme Yararlı Su

Makinelerinin satışını yapan şirket hidrojen değeri yüksek olan suyun otizm hastalarına iyi geldiğini iddia ediyordu. Ayrıca yine şirketin iddialarına göre bu su kas ağrılarına ve depresyon rahatsızlıklarına iyi geliyordu. Ancak iddiaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Müşteriler Mağdur Oldu

Firma bir araştırma için makinelerinin kullanılmasını talep edince müşteriler bu talebi kabul etmişlerdi. Bu yüzden müşterilerin satış ücreti yüksek olan bu makineleri alabilmeleri için Trusii sponsorları firma müşterilerine kredi verdiler. Ardından verilen kredi sonrası müşteriler aydan aya bu borcun taksitlerini ödemeye başladılar. Sonrasında da makinelerle tedavi işlemi başladı.

Makineler Küflendi

Müşteriler makineleri satın aldıktan sonra ümitle tedaviye başladılar. Ancak suda hidrojen oranını artırdığı iddia edilen bu makinelerin birçoğu küflenerek kullanılmaz hale geldi. Birçoğu da bozuk çıkarak alıcıları mağdur etti. Makinelerden memnun kalmayan alıcılar firmaya iade için başvurduklarında firmadan kimseye ulaşamadılar. Böylece de firmanın tedavi olmaları amacıyla kendilerini dolandırdıklarını anladılar. Henüz dolandırılma konusu netleşmemiş olsa da firmadan hiç bir açıklama yapılmaması ve firma yetkililerine ulaşılamaması dolandırılma ihtimalini güçlendirmiş bulunuyor.

Yayınlanan: Gündem
Bunu beğenen ilk kişi ol.