tarafından - Eylül 18, 2019
750 görüntüleme

Çağımızın en büyük sorunlarından birisi olan kanser hastalıkları için çözüm olacak araştırmalar yapılıyor. Yapılan araştırmalardan sevindirici haberler gelmeye de devam ediyor. Bu haberler arasında kemoterapi sırasında kullanılacak ilaç bulunduğu haberi de yer alıyor.

Helsinki Üniversitesi’nin Yeni Buluşu

Helsinki Üniversitesi ile ortak çalışma yürüten Huazhong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Åbo Akademi Üniversitesi araştırmacıları kansere çare olacak yeni bir ilaç geliştiriyor. Üretilen ilacın eksozom bazlı nano ilaç olduğu ve içerdiği bileşenler sayesinde kanserli olan hücreleri yok edeceği belirtiliyor. Bu sayede kanser hastalarının kurtulması hedefleniyor.

Profesör Açıklıyor

Araştırma grubu içerisinde yer alan Helsinki profesörü Hélder A. Santos, araştırmaları sonucunda nano ilaçların kanser hastalıklarında iyileştirici özellik gösterdiğini ve tedavi aşamasında başarılı olduklarını belirtiyor. Ayrıca profesör açıklamasında nano bazlı bulunan ilaçların araştırılarak daha önemini anlaşılması gerektiğini vurguluyor.

Nano İlaçlar Güçlendiriliyor

Nano ilaçların tümörler karşısında etkili olması için peptitler, antikorlar ve partiküller bir araya getirilerek hastalıklara karşı etkilerinin artması hedefleniyor. Araştırmalar sonucunda geliştirilen bu ilaçlar şimdiden kanser hastaları tarafından bir umut olarak görülüyor.

Yayınlanan: Sağlık
Bunu beğenen ilk kişi ol.