tarafından - Eylül 18, 2019
359 görüntüleme

Geçtiğimiz yıl gündemde uzun süre kalan ve toplumu yakınen ilgilendiren pedofili konusunda Elon Musk'un açıklamaları öne çıkmıştı. Geçen sene bir grup çocuk bir mağarada mahsur kalmış ve bu çocukları İngiliz bir dağcı kurtarmıştı. Elon Musk konuyla ilgili twitter'dan açıklama yapmış ve çocukları kurtaran dağcı için pedo adam anlamına gelen "pedo guy" terimini kullanmıştı. Bunun üzerine mahkemelik olan Elon Musk, bu pazartesi günü mahkemeye bir savunma sundu.

Elon Musk'tan Şaşırtan Açıklamalar

Geçen yıl Tayland'da 12 küçük çocuk ve antrenörlerin bir mağarada mahsur kalması kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Mağarada mahsur kalan çocukları kurtaran Vernon Unsworth için Musk'ın söylemleri son derece ilginçti. Tesla ve SpaceX Yöneticisi Elon Musk twitter üzerinden, 12 çocuk ve yanlarında bulunan antrenörlerin kurtulmasını sağlayan Vernon Unsworth için pedo adam demiş ve kamuoyunun tepkisini çekmişti.

"Anlamını Bilmiyordum"

Kamuoyunun ve twitter kullanıcılarının tepkisini alan Musk, hemen konu hakkındaki tweet'lerini sildi. Ancak İngiliz dağcının şikayeti üzerine konu mahkemeye taşındı. 22 Ekim tarihinde mahkemeye çıkacak olan Musk, mahkemeye katılmamak için olaya ilişkin ifade ve savunmasını dün mahkemeye sundu. Elon Musk yazılı ifadesinde "Pedo adam diyerek kişiyi direkt olarak pedofili olarak suçlamadım. Bu kelimenin yada tabirin pedofili anlamına geldiğini bilmiyordum" dedi.

Elon Musk Geri Adım Attı

Konunun yargıya taşınmasıyla zor anlar yaşayan Elon Musk geri adım atmak zorunda kaldı. Açıklamalarında "her pedo adam denilen kişi pedofili değildir. Çocuklara sataşan ya da onlarla uğraşanlar pedofili olacak değil" diyerek konuyu daha ilginç bir boyuta getirdi. Elon Musk, pedo guy sözünün Güney Afrika’da sürekli kullanıldığından söz etti. Bu sözün ürkütücü yaşlı adam anlamına geldiğini de açıklayarak, İngiliz dağcıyı suçlamadığına dair tuhaf şekilde konuştu. İngiliz dağcının avukatı ise "Elon Musk bugün yaptığı açıklamalarla daha kötü bir duruma düştü. Çünkü eski ifadesinde müvekkilimin pedofiliden hükümlü olduğunu bildiğini söylemişti" dedi.

İngiliz Dağcı Unsworth’un avukatı açıklamasında "müvekkilimi tanımadığı halde yorum yapıyor, kendini aklamak ve Unsworth'u karalamak için hala adaleti yanıltmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Yayınlanan: Gündem
Bunu beğenen ilk kişi ol.