tarafından - Eylül 18, 2019
22,099 görüntüleme

Kulağınıza çok ürkütücü geldiğini biliyorum. Gece her zaman ki gibi yatıyorsunuz sabah kalktığınızda yastığınızda kan! Ağızdan kan gelmesi insanlarda bir panik ve endişe yaratır. Çünkü kan, daima olumsuz hastalıklarla ilişkilendirilir. Yastığınızda gördüğünüz kanın miktarı ve rengi burada çok önemlidir. Yine de vakit kaybetmeden bir doktora görünmekte fayda var.

Uyurken Ağızdan Kan Gelmesinin Sebepleri Nelerdir?

Mide Rahatsızlıkları

Mide üst solunum yollarımıza direk bağlı bir organımızdır. Ağızdan kan gelmesi bilinen bir mide problemleridir. Ağızdan kan gelmesi mide ülserinin belirtileri arasında yer alır. Benzer rahatsızlıklardan olan gastrit ve reflünün ağır halleri de ağızdan kan gelmesine sebep olabilir. Bu mide rahatsızlıklarına bağlı olan ağız kanamaların rengi koyu kırmızı ile kahve rengi tonundadır.

Kanser

Ne yazık ki bu ihtimalin de üzerinde durmamız gerekmektedir. Burada direk ilişkilendirilebilecek sindirim sistemi organlarında bulunan kanserdir. Korkmayın ve panik yapmayın. Tüm bunlar birer ihtimal. Kanama ne sıklıkta oluyor ve miktarı artıyor mu bunları kontrol etmeniz gerekmektedir.

Diş Eti Kanaması

Diş ve diş etinden kaynaklanan kanamalar, uykuda ağızdan kan gelmesinin nedenlerinden biri olabilir. Diş etinizde olan bir rahatsızlık veya gece sürekli diş sıkmakla oluşan diş eti tahribatı kanamaya ve bu kanın ağzınızda birikerek yastığınıza akmasına neden olacaktır. Bu sebeple diş sağlığınızı önemsemeli ve günde iki kez fırçalamalısınız. Düzenli diş kontrolüne gitmeli diş ve diş etlerinizin bakımını yaptırmalısınız.

Boğaz Tahrişi Nedenli Kan Gelmesi

En sık yaşanan ağızdan kan gelmesinin sebebi boğaz tahrişleridir. Boğaz vücudumuzun en hassas noktalarından biridir. Boğazımızda meydana gelecek tahrişler birçok soruna yol açar. Boğazınızda yaşanan tahribata bağlı olarak kanama miktarı da artabilmektedir. Örneğin hastalandık ve sürekli öksürüyoruz bu öksürük boğazımızdaki tahrişi arttırarak kanamaya sebep olabilir. Kimi zaman bir mide rahatsızlığı olan gastrit in asidinin boğazını gece boyu tahriş etmesine bağlı olarak ağzınızdan kanama meydana gelebilir.

Uyurken ağzımızdan kan geldiyse ne yapmalıyız?

Dahiliye iç hastalıkları uzman doktoruna gidilir. Burada sorun basit bir üst solunum yolu tahrişi kaynaklı olabileceği gibi kanserler kaynaklı olabilmektedir. Bu sebeple bu kanamaları ciddiye almalı ve mutlaka bir doktora gözükmelisiniz. Önce bu kanamalara sebep olan rahatsızlık ortaya çıkacak ve tedavisi başlanacaktır. Ağızdan kan gelmesinin tedavisi tespit edilen rahatsızlığa göre değişir, tespiti yapılmalı daha sonra doktorunuz tarafından uygun tedavi yazılmalıdır.

 

Yayınlanan: Sağlık
Bunu beğenen ilk kişi ol.