tarafından - Eylül 24, 2019
368 görüntüleme

Uzayda aracı bulunan ülkelerden olan Rusya uluslar arası uzay istasyonunda bulunan aracındaki kapsülde bir delik olduğunu yapılan incelemeler sonrasında bulmuştu. 2018 Ağustos ayında gerçekleştirilen bu araştırma sonrası beklenen açıklama Rusya Federal Uzay Ajansından delikle ilgili açıklama geldi.

Yapılan Açıklama

Rusya uzay araç yetkilisi Dmitry Rogozin Roscosmos geçen yıldan bu yana yaptıkları araştırmalar sonuç verdi. Bu araştırmalar sonucunda kapsülde oluşan deliğin nedeni artık biliniyor ve önlemler nedene bağlı olarak alınacak.

Ancak basına yapılan açıklamada delik ile ilgili genel bilgiler verilirken deliğe neden olan etken hakkında bilgi verilmedi. Yetkili Dmitry Rogozin Roscosmos tarafından bilinen ve gizlenen bu deliğe neden olan etken sır gibi saklanmaktadır.

Çalışmaların yaşam alanlarında etkili olan deliğin araştırılması, veri toplanması ve veriler ışığında testlerin yapılması ve sonucun buna göre alındığı yönünde bir dizi çalışmaları kapsadığını açıklayan yetkili Dmitry Rogozin bu konuda NASA'ya da her hangi bir açıklama da bulunulmadığını belirtti. Devletlerin güvenliği açısından belirlediği yasalar çerçevesinde "gizliliğin korunması" kapsamında bu haklarını kullandıklarını belitten yetkili Rogozin basına konu hakkında kısıtlı bilgi akışında bulunarak merak uyandırdı.

Yayınlanan: Gündem
Bunu beğenen ilk kişi ol.