tarafından - Eylül 26, 2019
335 görüntüleme

HIV virüsü birçoğumuzun da bildiği gibi AIDS hastalığına sebep olmaktadır. Son zamanlarda yapılan araştırmalar sonucunda bu hastalığa neden HIV virüsünün etkisiz hale gelmesine yardımcı olacak bir yöntem geliştirildi. Bu geliştirilen yöntem aynı zamanda, HIV virüsünün de çoğalma özelliğini ortadan kaldıracak gibi duruyor.

Kaliforniya San Diego Üniversitesi Araştırmacıları Başaracak!

AIDS'ın oluşmasını sağlayan HIV virüsü birçok kişinin korkulu rüyası. Özellikle kişilerin sağlığında ciddi tehditler oluşturan bu virüs, araştırmacılar tarafından en fazla uykuda kaldığı süreye ulaşabildi. Fakat tüm bu çabaya rağmen kesin sonuç bulunamasa da Kaliforniya San Diego Üniversitesinde yer alan araştırmacılar tarafından bir takım atılımlar gerçekleşti ve kaybolan umutlar yeniden yeşermeye başladı. Bu araştırmacılar sayesinde HIV virüsü tamamen yok olmaya yakın gibi duruyor.

RNA'daki HEAL Molekülü Hedefe Ulaşmaya Yardımcı Olacak!

Canlıların genetik bilgilerini taşıyan DNA'dır. RNA ise tek zincirden meydana gelir ve üzerinde HEAL adı verilmiş olan bir molekül bulunmaktadır. Bu molekül tam olarak araştırmacıların hedefine ulaşmasında büyük bir kilidi oluşturmaktadır. Bu molekül bir çeşit açma kapama düğmesi olarak düşünülebilir. Bunun sayesinde kopyalama işlemi rahatça başlatılıyor. Bu düğmeyi açmak yada kapamak ise HIV virüsünün antiretroviral tedavisinin devam etmediği durumlarda bile baskın hale gelmesini ve böylelikle oluşabilecek semptomlara neden olabilmesini engelliyor. Henüz başlangıç aşamasında olan bu çalışma sadece olumlu sonuçlar verdi. Fakat laboratuvar ortamlarda kendisini gösterebilecek bir aşamaya ulaşmadı. Zamanla ulaşıp yayılması bekleniyor.

Yayınlanan: Sağlık
Bunu beğenen ilk kişi ol.