tarafından - Eylül 27, 2019
661 görüntüleme

Ayak nasırı birçok kişinin başını ağrıtan bir sorundur. Bu yazımızda ayak nasırından nasıl kurtulacağınız hakkında birkaç yöntem bulunacaktır. Bu yöntemleri evinizde rahatlıkla uygulayabileceksiniz. Fakat bu yöntemlere geçmeden önce kısaca nasır nedir ona bakalım. Nasır derinin sertleşmesi anlamına gelmektedir. Genelikle sürtünme ve baskı sebebiyle oluşur. Ölü deri veya katı deri tabakası olarak da adlandırılmaktadır. Vücudun çeşitli bölümlerinde oluşabilir. Ayaklarda oluşan nasırın nedenleri arasında dar ve sıkı ayakkabı, yüksek topuklu ayakkabılar, yanlış yürüme ve basma hareketleri, ayak yapısına uymayan ayakkabılar ve ayak yapısının fazla kemikli olması gibi faktörler vardır. Bunlar sonucunda ayaklarda nasırlar oluşabilir. Nasır da belirtiler ise nasır olan bölgede keskin acıdır. Nasırlar genellikle zararsızdırlar fakat ağrı görülürse tedavi olunması gerekir.

1) Epsom Tuzu ve Pomza Taşı

Bu yöntemle hem nasırınızdan kurtulacaksınız hem de epsom tuzu sayesinde ayak kokusundan da kurtulacaksınız. Bu yöntem için gereken malzemeler 4 yemek kaşığı epsom tuzu, küvet, pomza taşı ve 1 litre Lukewarm sudur. Eğer küvetiniz yoksa leğen de kullanabilirsiniz. Küvetinizin tıpasını kaptın ve içine suyu ve tuzu dökün. Tuz eriyene kadar su ile tuzu karıştırın. Ayaklarınızı suyun içine sokup 30 dakika kadar bekletin. Ardından ayaklarınızı çıkartıp pomza taşı ovun. En son ayaklarınızı yıkayıp kurulayın.

2) Elma Sirkesi

Herkesin bildiği üzere elma sirkesi antibakteriyel bir özelliğe sahiptir. Ayak nasırında da elma sirkesini kullanabiliriz. Bu yöntem için gereken malzemeler ise elma sirkesi, pomza taşı ve tıbbi banttır. Bir miktar pamuğa elma sirkesi dökün ve nasırlı yerin üzerine koyun. Pamuğu bant ile yapıştırın ve bir gece öylece bekletin. Sabah olunca pamuk koyduğunuz yeri pomza taşı ile ovun. Bu işlemi nasırınız kaybolana kadar tekrarlayın.

3) Muz Kabuğu Peelingi

Nasır tedavisinde kullanabileceğiniz diğer bir yöntem de muzdur. İlk olarak muzu yiyin ve kabuğunu atmayın. Bu yöntemde tek ihtiyacımız olan şey muzdur. Soyduğunuz muz kabuğunu nasırlı bölgenin üzerine koyun. Üzerine çorap geçirip bir gece öyle bekletin veya muz kabuğu ile nasırı iyice ovun. Bu işlemi de düzenli olarak birkaç sefer uygulayın.

4) Soda, Limon ve Zeytinyağı

Bu yöntemde ihtiyacımız olan şeyler 1 çorba kaşığı kabartma tozu, 1 çorba kaşığı limon suyu, 2 çorba kaşığı zeytin yağıdır. ilk olarak limon suyunu ve zeytin yağını bir kapta karıştırın. Ardından karışımın üzerine kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın. Karışımı bir pamuk yardımı ile alıp nasırınızın üzerine sürün. Bu karışımı günde bir kere nasırınızın üzerine uygulayın ve birkaç gün düzenli olarak yapmaya devam edin.

5) Hint Yağı

Hint yağı nasıl tedavisinde kullanılan malzemelerden biridir. Bu yöntemde gerekli olan malzemeler hint yağı, pamuk ve banttır. Bir miktar hint yağını pamuğun üzerine dökün. Pamuğu nasırlı bölgenin üzerine koyun ve bantla sabitleyin. Bu şekilde bir gece boyunca bekletin. Bu işleme birkaç gece boyunca devam edin. Günlük olarak pamuk ve yağı tazelemeyi unutmayın.

Nasır ile ilgili evde uygulayabileceğiniz 5 tane yöntem yukarıda yer almaktadır. Fakat dikkat edilmesi gereken birkaç konu bulunmaktadır. İlk olarak bu yöntemleri uygulamadan önce bir doktora gitmekte fayda bulunmaktadır. Ardından bu yöntemleri uyguladığınız zaman düzenli olarak uygulanması gerekmektedir. Bir kere uygulayıp sonuç beklemeyin. Bir süre uygulayıp çözüm alamadığınız yöntemi bırakıp diğer bir yönteme geçin. Her insanın vücut yapısı farklıdır bir kişiye iyi gelen bir yöntem size iyi gelmeyebilir.

Yayınlanan: Sağlık
Bunu beğenen ilk kişi ol.