tarafından - Ekim 8, 2019
398 görüntüleme

Kilo vermek, sağlıklı ve güzel bir görünüme sahip olmak, fazlalıklardan kurtulmak, fit bir vücuda sahip olmak hepimizin en büyük arzusu. Erkekler çoğunlukla göbeklerinden kurtulmak için, bayanlar da güzel bir vücuda ve görünüme sahip olmak için kilo vermek isterler. Bunun için de her insan kendince bazı yöntemlere başvurur. Yürüyüş yapmak, ekmeği kesmek, diyet yapmak, spor salonlarına üye olmak bu yöntemlerden en çok bilinenlerdir. Kilo verirken; sağlığımızı koruyabilmek, zayıflamak uğruna geri dönüşü olmayan ve telafi edilemeyen hatalar yapmamak da önemlidir. Peki, bunu sağlıklı bir şekilde yapmak mümkün mü, Kısa Sürede Kilo Vermek İçin Yapılması Gerekenler nelerdir?

1) Hedefiniz Olan Kiloyu Belirleyin

İşe başlamadan önce; hedefinizde ki kiloyu belirleyin. Böylece belirli bir hedefe ulaşmak için çaba göstermeniz gerekeceğinden, düzenli bir diyet ve egzersiz programı hazırlayabilirsiniz. Fakat bunu yaparken de kendinize çok yüksek hedefler koymak yerine, sizi çok fazla zorlamayacak ve daha kolay ulaşılabilecek, gerçek hedefler belirleyin.

2) Sağlıklı Ve Dengeli Beslenin Uzman Yardımı Alın

Diyet yaparken; en çok dikkat edilmesi gerekenlerin başında, kızartma, boyoz gibi yağ oranı yüksek gıdalardan kaçınmak gelir. Alternatif olarak haşlanmış gıdalar ya da ızgara et türleri tüketilmelidir. Ayrıca meyve kilo aldırmaz düşüncesi de son derece yanlış bir düşüncedir. Meyvelerin içinde bol miktarda fruktoz bulunur bu da vücuda fazla miktarda şekerin girmesi anlamına gelir. Bu nedenle meyve suyu yerine ayran, ev yapımı limonata gibi içecekler tercih edilmeli.

3) Diyet Yaparken Halsizliği Önlemek İçin Bol Miktarda Sıvı Tüketin

Diyet yaparken çoğu zaman buna hareket ya da düzenli olarak spor veya egzersiz de eklenir. Hareketli insanlar çok daha fazla sıvı kaybeder. Bu yüzden de özellikle diyet yaparken bol miktarda sıvı tüketilmesine özen gösterilmelidir. Fakat burada göz önünde bulundurulması ve dikkat edilmesi gereken nokta, gün içinde içilen çay, kahve v.b. içeceklerin suyun yerini tutmamasıdır. Sıvı kaybını önlemek için günde en az 2-3 litre su içilmesi gerekiyor.

4) Her Gün Tartılma Alışkanlığından Vazgeçin

Diyet yapanların birçoğunun özellikle en çok yanlış yaptığı ve yanıldığı konu, çok hızlı şekilde kilo verilebileceği düşüncesi. Bu düşünceyle hareket etmek ve diyet döneminde her gün yada günde birkaç kez tartılmak hiçbir şekilde fayda sağlamaz. Yapılan araştırmalara göre sağlıklı bir diyet sırasında ortaya çıkan kilo değişimi 4 ile 6 kilodur. Bunun fazlasını beklemek biraz hayal kırıklığı olur ve verimli bir diyet olmaz. Bu nedenle diyet sırasında her gün tartılmaktan vazgeçin.

5) Zaman Zaman Kendinizi Ödüllendirin

Diyete başladıktan sonra; olumlu yönde olan kilo değişimlerinden sonra kişiler kendilerine ufak ödüller verebilir. Fakat bu ödüller yiyecek olarak değil, stil değişikliği, imaj değişikliği gibi olmalıdır. Örneğin kilo vermeye başladıktan sonra saç modelini değiştirmek, beğenilen bir ayakkabı yada kıyafeti satın almak gibi. Ödüllerin diyeti bozacak şeyler olmamasına dikkat edilmeli.

6) Pozitif Düşünün

İnanmak başarmanın yarısıdır derler. Gerçekten de öyledir. Azimle, inançla yola çıkılan her konuda başarı kaçınılmaz olur. Bu durum diyet yapanlar için de geçerlidir. Bu yüzden diyete başladığınız ilk günden itibaren pozitif düşünmeyi elden bırakmayın. Kilo veremiyorum, nasıl başaracağım, denedim ama olmadı gibi düşünceleri aklınızdan çıkarın. Bunun yerine ben bu kiloları vereceğim, zayıflayacağım gibi pozitif düşüncelerle işe başlayın ve bu şekilde devam edin.

7) Öğünlerde Ne Yediğinizi Not Alın

Sağlıklı ve verimli bir diyetin en önemli parçası planlı ve programlı çalışmadır. Diyet sırasında her gün, her öğünde tükettiğiniz gıdaların tümünü eksiksiz bir şekilde not alın. Böylece hangi gıdanın ne kadar işe yarayıp yaramadığını görme fırsatınız olur. Ve kendi listenizi kendiniz hazırlarsınız. Bu yöntem kişinin hem kendini hem de kilo kontrolünü ele almasında da etkili bir yöntemdir.

Yayınlanan: Sağlık
Bunu beğenen ilk kişi ol.