tarafından - Ekim 9, 2019
800 görüntüleme

Daha kaliteli yaşama ve daha sağlıklı vücuda sahip olmak istiyorsanız doğru şekilde kilo vermeniz oldukça önemlidir. Yanlış veya zararlı kilo verme yöntemleri kısa zaman içerisinde kilo vermenize yardımcı olabilir. Fakat bu verdiğiniz kiloların dönüşü de bir o kadar zararlı olacaktır. Bu yöntemlerle doğru adımlarla sağlıklı kilo verin!

Uzman ve Hedef Seçin

Kilo vermeye niyetlendiyseniz işin uzmanından yardım almaktan çekinmeyin. Uzman diyetisyenler size uygun programları belirler ve ulaşmak istediğiniz kilonun belirlenmesinde yardımcı olur. İnternet de birçok diyet programları veya kilo hedeflerine göre programlar bulunmaktadır. Bu programlar kişisel olmadığı için işe yaramayabilir. Bu yüzden kişisel ve doğru planlama yapmak için uzmana danışınız.

Bilinçli Beslenmek

Kilo vermek deyince akla gelen ilk şey ne yenip ne yenmeyeceğidir. Aslında bu sorunun cevabı oldukça basittir. Fazla yağ oranı içeren ve hazır gıdalar tüketilmemelidir. Sebze ağırlıklı yemekler tüketilmeli ve çok fazla meyve tüketiminden kaçınılmalıdır. Çünkü meyvenin içerisinde fruktoz yani meyve şekeri vardır. Froktoz da kilo artışına neden olabilir.

Bol Sıvı Tüketimi

Doğru kilo vermenin diğer aşaması ise bol sıvı tüketilmesidir. Günlük en az 2.5 litre su tüketilmesi fazla besin alımı içinde bir önlemdir. Özellikle yaz aylarında kilo vermeye karar verdiyseniz daha sık su tüketimi yapmanız gerekecektir.

Hareket Edin

Tüm gün evde oturarak kilo verilmez. Özellikle televizyon gibi hareketsiz kalacağınız aktivitelerden kaçınınız. Bunun için fazla ağır gelmeyecek sporlara yönelebilirsiniz. Spor yapmaktan çok fazla hoşlanmıyorsanız günlük rutin yürüyüşleri ayarların. Bu yürüyüşler en az 30 dakika olmalıdır. Sporunuzu rutin bir şekilde devam ettirmeniz kilo vermenizde fayda sağlayacaktır.

Her Gün Tartıya Çıkmak

Çoğu kilo veren insanların sıkça yaptığı hata her gün kilosunun kaç olduğunu sorgulamaktır. Kilo vermek gibi uzun vadeli işlerde her gün kilonuzun kaç olduğuna bakmanız motivasyonunuzu düşürecektir. Bunun yerine aylık kilo hedefleri koyun ve tartıya haftada bir kere çıkın. Gün içerisinde çok fazla tartıya çıkmanız moral bozukluluğuna neden olacaktır.

İyi Düşünün Özgüvenli Olun!

Her işte olduğu gibi kilo vermede de motivasyon ve kendinize olan güveniniz oldukça önemlidir. Bu işe başlarken kendinize güvenerek başlayın ve kararlı olun. Kilo vermenin aslında zor olmadığını, sadece daha iradeli olmanız gerektiğini kendinize aşılayınız. Bu yolculuğun sonunda istediğiniz kiloya varmış olduğunuzu ve artık şuan ki sorunlarınızın olmadığını hayal edin. Böyle düşünceler sizin programa daha sadık kalmanıza yardımcı olur.

Kaliteli Uyku

Uyku hayatımızın birçok noktasında oldukça öneme sahiptir. Kaliteli uyku, kaliteli zamandır. Gün içerisindeki olaylarda verimliliğinizi arttırır ve daha mutlu olmanıza olanak sağlar. Uyuyacağınız ortamın karanlık olması kilo vermenize yardımcı olur. Çünkü mavi ışığın yani televizyon, bilgisayar ışığının olduğu ortamlarda yeme isteğiniz daha fazla olacaktır. Bu yüzden elektronik eşyalar karşısında uyumamaya özen gösteriniz.

Sağlıklı Atıştırmalıklar Tercih Etmek

Kilo verme serüveninde atıştırmalıklara yer verilmelidir. Bu atıştırmalıkların miktarı ve ne olduğu oldukça önemlidir. Hazır ve ambalajlı gıdaları asla atıştırmalık olarak tercih etmeyin. Bu tür atıştırmalıklar sizin daha çok yemek isteğinizi arttıracaktır. Bunun yerine meyve, sebze veya kuru meyve gibi daha az kalori içeren gıdalar tercih edilmelidir.

Kilo verme işlemi uzun vadede olabilecek bir olaydır. Bunun için kesinlikle ilaçlar veya bilinmedik gıdalar tüketmeyiniz. Bu tür besinler sizin sağlığınızda ciddi hasarlara yol açabilir. Kilo verme işlemi için doğal yöntemleri seçmeye özen gösterin. Gıda takviyeleri veya ilaçları almadan önce uzman doktora başvurunuz.

Yayınlanan: Sağlık
Bunu beğenen ilk kişi ol.