tarafından - Ekim 10, 2019
405 görüntüleme

Herkes, pürüzsüz ve pırıl pırıl, sağlıklı bir cilde sahip olmak ister. Cilt için özel kişisel bakımların yanı sıra, tükettiğiniz besinler ve içtiğiniz içecekler de büyük önem taşımaktadır. Cilt bakımı için genelde kimyasal ürünler kullanılmaktadır. Bazıları doğal maskeleri tercih etmektedir, ya da ürünlerini kendi hazırlamaktadır.

Cildi güzelleştirmenin daha kolay ve basit yolları vardır. Dengeli bir beslenme cildi canlı ve diri tutmaktadır. Dengeli ve sağlıklı beslenme hem cildin dışını hem de vücudun içini güzelleştirmektedir. Özellikle, taze ve organik sebzeler ya da meyve suları cilt için son derece faydalıdır.

Sağlıklı Bir Cilt İçin İçilmesi Gerekenler

Vücut pürüzsüz ve ışıl ışıl olabilsin diye, sağlıklı bir cilt için içilmesi gerekenler vardır. Bu doğal, yapımı kolay ve oldukça faydalı içecekler şöyle sıralanabilir;

  • Havuç ve pancar suyu
  • Nar suyu
  • Salatalık suyu
  • Ispanak suyu
  • Domates suyu
  • Zencefil ve limon suyu
  • Elma suyu

Gibi taze sebze ve meyve suları ile cildinizi tertemiz, parlak ve son derece sağlıklı bir hale getirebilirsiniz. Sebzeler ve meyveler her soruna bir çare olduğundan dolayı, cilt için de ilk önerilebilecekler arasındadırlar.

Havuç Ve Pancar Suyu

Bu iki sebze bir araya geldiğinde çok da lezzetli olmaz ama gerçekten çok sağlıklı ve etkili bir karışımdır. Pancar içerisinde, çinko, demir, folik asit, potasyum, C vitamini ve manganez gibi değerleri barındırır. Havuç ise A vitamini deposu olmaktadır.

Kırışıklıklara, sivilcelere ve cilt tonunda yer alan eşitsizliklere iyi gelmektedir. Bu karışım lifler açısından çok zengindir. Bağırsakları harekete geçirir ve zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar. Mideyi temizlemektedir.

Nar Suyu

Nar, yaşlanma karşıtı bir meyvedir çünkü, hücre yenilenmesi sağlamaktadır. Aynı zamanda, kanı arıtmaktadır. Dolayısıyla cildi çok güzel besler ve pürüzsüzleştirir. Işıl ışıl bir cilt için bu lezzetli içeceği deneyebilirsiniz.

Salatalık Suyu

Güzel ve taze bir kokusu olan salatalık, cilt maskelerinde sık kullanılmaktadır. Salatalık cildiniz için şu faydaları sağlar;

  • Cildinizi içten nemlendirir.
  • Cildin daha parlak ve esnek olmasını sağlar.
  • Salatalık içerisinde, askorbik asit, ve kafeik asit barındırır. Böylece, vücudun su tutmasını engeller. Dolayısıyla, cildin şişmiş ve kabarmış görünmesini engeller.

Ispanak Suyu

Yeşil yapraklı sebzelerin suları lezzetli olmayıp, gerçekten çok faydalıdırlar. Ispanak içinde bol bol K vitamini ve demir barındırmaktadır. Bu yüzden, cildinizin kusursuz görünmesini sağlamaktadır.

Bu tür yeşil yapraklı sebzeler cildi serbest radikallerin neden olduğu zararlardan da korumaktadır. Bu zararlardan da, E, C vitamini ve manganez sayesinde korumaktadır.

Domates Suyu

Domates yüksek konsantrasyonlu antioksidanlar içermektedir. Böylece, cildin hem taze hem de genç görünmesini sağlar. Ayrıca, ince çizgi veya kırışıklıklar gibi yaşlanma belirtilerini azaltmaktadır. Cilt gözeneklerini küçültür. Ciltteki fazla yağı giderir. Bronzlaşmaya da yardımcı olmaktadır. Cildinizi pırıl pırıl gösterir.

Zencefil Ve Limon Suyu

Zencefil, niasin ve potasyum gibi mineraller içermektedir. Zencefili tek olarak içmek zor olduğundan limonla içmek daha iyi olabilir. Bu lezzetli içecek cildinizin sağlıklı ve parlak görünmesine yardımcı olmaktadır.

Elma Suyu

Elma, gerçekten fazla miktarda kolajen içeren bir meyve olmaktadır. Cildinizin esnek ve parlak olmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda, sağladığı esnekliği ve parlaklığı korumaktadır. Aynı zamanda, erken yaşlanma gibi ciddi bir sorunu engelleyen çeşitli antioksidanlar içermektedir. Taze elma yemek de çok faydalı olduğu gibi suyu da bir o kadar faydalı olmaktadır. Cildi parlattığı gibi, böbreklerinizin de temizlenmesini sağlamaktadır.

Yayınlanan: Sağlık
Bunu beğenen ilk kişi ol.