tarafından - Kasım 26, 2019
287 görüntüleme

Yürüyüşümüzü, koşumuzu, hareketlerimizi kolaylaştırmak için üretilen ve ayaklarımızı sert zeminlerden koruyan ayakkabılar günümüzde şıklığı ve modayı temsil etmektedir. Kadınların şıklıklarını tamamlamak için giydiği topuklu ayakkabıdan erkeklerin takım elbiselerine uygun olarak giydiği kundurasına kadar servet harcadıkları ayakkabılar. Bir spor ayakkabı ne kadar pahalı olabilir ki diye düşünüyoruz. Şıklığı tamamlamak için aksesuar olarak gördüğümüz ayakkabılara kelimenin tam anlamıyla servet harcıyoruz.

Servet yatırılan dünyanın en pahalı ayakkabısının fiyatı tam 17 milyon dolardır. Yüzlerce altın, elmas ve pırlantalarla süslenen ayakkabı “Passion Diamond” adı verilen topuklu ayakkabıdır. Yakutlardan yapılan babet ayakkabının fiyatı 3 milyon dolardır. Retro model topuklu ayakkabının fiyatı ise 1 milyon dolardır. Topuğu saf platinden yapılmış bilekten bağlamalı stiletto modeli ayakkabının fiyatı 1,6 milyon dolardır. Bakınca gözleri kamaştıran, kadınların gözdesi haline gelen ve üzerinde 1420 adet 30 karat elmas bulunan stiletto ayakkabının fiyatı 500 bin dolardır.

En Pahalı Erkek Ayakkabı Modelleri

Ayakkabılar sadece kadınlar için değil erkekler için de şıklık göstergesidir. Ayakkabı tutkunu olan erkekler için hayran kalacakları üzeri taşlarla, elmaslarla, altınlarla süslenerek tasarlanan ayakkabılar üretilmektedir. Onlardan bir tanesi olan fiyatı 2.000 dolar olan klasik model erkek ayakkabısı Stefano Bemer’dir. Aubercy adlı ayakkabıya 4.500 dolar fiyat biçilerek satışa çıkmıştır. Üzeri elmaslarla süslenen bu ayakkabı erkeklerin şıklığını göstermektedir.

Dışı tamamen altın görünümlü olan ayakkabı günlük hayatta giyilemeyecek şekilde tasarlanmıştır. Fiyatı da 5.400 dolardır. Eski günleri hatırlatan en iyi Rus markasının ürettiği ve erkeklerin severek giydiği klas ve hoş görünümlü ayakkabı aynı zamanda dünyanın en dayanıklı ayakkabılarından biridir ve fiyatı 1.550 dolardır.

En Pahalı Spor Ayakkabı Modelleri

Swarovski taşlar ile işlenen, fiyatı 565 dolar olan günlük giyime uyumlu şık bir spor ayakkabıdır. Nike tarafından saf altınla yapılan koşu ayakkabılarının fiyatı ise 24.000 dolardır. Değeri 30.000 dolar olan ve üretilen her çiftin Amerika’nın şehirlerine göre adlandırılan bu spor ayakkabılar göz alıcı gözükmektedir. Fransız ressam tarafından tasarlanan sadece bir spor ayakkabı değil de sanatçının sanat eseri diyebileceğimiz ayakkabı 3.500 dolardır.

 

Yayınlanan: Gündem
Bunu beğenen ilk kişi ol.