tarafından - Aralık 2, 2019
3,612 görüntüleme

Sevimli dostlarımız olan evcil hayvanlar kedi ve köpek birçok insan için bakımı zor olan hayvanlar olarak görüldüğünden daha çok evinde insanlar az zahmeti olan kuş beslemeyi tercih ediyorlar. Hayvan sevgisi ile yalnız kalan dünyanızda onlarla oldukça mutlu olabilirsiniz. Hangi hayvan olursa olsun onlarında sevgi ilgi ve bakıma ihtiyacı olduğu unutulmamalıdır. Kuşlarında farklı türleri bulunur bunlardan en çok tercih edileni evlerde çoğu yerde görebileceğiniz muhabbet kuşları en popüler olarak bakılan kuş türüdür. Papağan ve muhabbet kuşları belirli bir eğitim ile konuşturulabilir. Aldığınız kuşunuzun bakımını gereken şekilde yapmanız hem sizin sağlığınız için hem de kuşunuz için önem taşıyor.

Yeni Arkadaşınızın Eve Alışması

Kuşunuz eve alışıncaya kadar kafes içerisinde tutulur. Ev için uygun olan kuş türleri de şunlardır;

  • Kanarya
  • Muhabbet kuşu
  • Padişah papağanı
  • Afrika gri papağanı

En çok insanlara yakın olan kuş türleridir. Evinize alıştıktan sonra size de alışması kolay olur. Kış ayları kuşların üreme zamanlarıdır. Kolay eğitilebilen bazı kuşlar da muhabbet kuşu gibi türlerdir.

Muhabbet Kuşları

Muhabbet kuşları belli bir zamanda sahiplerinin öğrettiği bazı kelimeleri tekrarlayabilir. Evinizde neşe ve mutluluk veren muhabbet kuşları genelde eşli olarak yaşamayı severler. Muhabbet kuşunuzun daha sağlıklı olması için eşsiz bırakmamanız önem taşır. Kuşunuzun kafes temizliğini ve banyosunu yaptırmanız önemlidir. Bakımsız kafes içinde tırnak mantarı ve ayaklarında oluşan mantar nedeni ile kuşunuz da ciddi sağlık sorunları oluşabilir. Sağlıklı bir kuşunuz olsun istiyorsanız özellikle temizliğine önem vermeniz gerekir. Acil bir durumda mutlaka veteriner desteği almanız önerilmektedir.

Sultan Papağanı

Evinizde rahat besleyeceğiniz evcil hayvan türleri içinde kuşlar tercih edilir. Muhabbet kuşlarından sonra oldukça rağbet edilen kuş türü sultan papağanıdır. Daha çok yabancı ülkelerde rağbet gören sultan papağanı davranışları ve sevimliliği ile beğeneceğiniz kuş türü olarak biliniyor. Bakımı ise oldukça kolay olan ve ekonomik olarak sıkıntı yaratmayan kuş konuşmayı oldukça sever. Ses yapıları biraz muhabbet kuşlarını andıran papağanlar ispinoz türlere göre daha fazla ses çıkarmaktadır.

Afrika Gri Papağanı

Sakin ve akıllı bir papağan olan Afrika gri papağanı diğer kuşlardan büyük bir kuştur. Kafesini de diğer kuş kafeslerinden büyük almanız tavsiye edilir.

Kakadu Papağanı

Maliyeti diğer kuşlara göre biraz pahalı olan kuş türüdür. Bu tür kuşların kuş bakımı biraz daha yoğun ilgi gerektirmektedir. Renkleri beyaz eş isteyen bir kuş türü olan Kakadu papağanı biraz ilgi ile konuşmayı öğrenebilecek bir kuş türüdür. En çok yaygın olan türleri yeşil yanaklı olan türleridir. Bu kuşların özelliği muhabbet kuşlarına oranla biraz büyük olmalarıdır. Diğer kuşlara göre sadık az konuşan ve fazla etrafı dağıtmayan bir tür olarak düşünülebilecek kuş türlerinden biridir. Evinizde neşe ve sevimlilik yaratan kuş türlerinden papağanlar oldukça sempatik ve şirin görünmektedirler.

Amerikan Papağanı

Oldukça renkli görünümleri ile dikkat çeken kuş türüdür. Bu kuş türlerinin sesleri yüksek olsa da çok gürültücü değillerdir. Türkiye de zor bulunan bu tür oldukça pahalı olabilir ancak oynamayı seven konuşabilen kuşlar olarak tercih edilebilir.

Kanarya

Sarı renkleri ve küçük yapıları ile melodili bir sese sahip olan bu kuş türü sesi ile doğayı adeta evinize getirir. Kafesinde kalmayı seven kuşlardandır. Kafes temizliğini sağladığınızda yemini ve suyunu verdiğinizde bakımı için yeterli olacaktır. Çocuğu olanlar için evde bakımı uygun olan bu kuşu da evde bakmak için tercih edebilirsiniz.

Kaynak : https://kusyuvam.com/papagan-ve-kuslar/

Yayınlanan: Eğlence
Bunu beğenen ilk kişi ol.