Kadriye
tarafından - Aralık 12, 2019
363 görüntüleme

Palu ailesini ilk olarak Müge Anlı’nın programında tanıdık ve ülkenin gündemine oturdu. Peki bu aileyi bu kadar çok gündem yapan olay ne ? Havva Palu oğulları İsa ve Fatih Palu ile 2008 yılında kaybolan kızı Meryem ve 2009 yılında kaybolan torunu Melike için Anlı’nın programına katılır. Her programda aile hakkında çocuk istismarı cinayet tecavüz vs birçok iddia ortaya atılır. Havva Palu’nun 2011 yılında verdiği ifadesinde kızı Meryem Tanhal’ı cezalandırmak amacıyla diğer kızı Emine’nin eşi Tuncer Ustael tarafından bir ağaca bağlandığını ve aç bırakıldığını ve torunu Melike’nin de içine cin girdiği gerekçesiyle ispirto içirilerek hasta olup öldüğünü anlatmıştır. Melike yıkanıp beyaz bir çarşafa sarılıp gömülmüştür.

Bu ifade aile üyeleri tarafından desteklenmiştir. Emniyet ve savcılık soruşturma başlatınca aile ifadeyi geri çekmiştir. Bu süreçte Palu ailesi yaşadıkları olaylardan Tanhal ailesini sorumlu tuttu. Hatta Meryem Tanhal’ın eşi 2008 yılında Meryem Tanhal’ın babası Harun Palu tarafından öldürüldü. Tanhal ailesinden Emine Tanhal suçlamalara ‘“akli dengeleri yerinde değil ben de görüşmüyorum’”” yanıtını vermiştir. Tuncer Ustael Havva Palu’nun diğer kızı olan Emine Ustael’in eşidir. Tuncer Ustael programa katıldıktan sonra iddiaların ardı arkası kesilmemiştir. Bu süreçte iki çocuğunda fiziksel şiddet ve istismar izlerini tespit eden psikoloğun çıkarttığı uzaklaştır kararını ihlal ettiği için yakalama kararının olduğu ortaya çıkmış ve ilk yayından sonra tutuklanarak 5 gün cezaevinde yatmıştır ve süresi bitince programa devam etmiştir. Başakşehir’de bir sitede apartman görevlisiyken tarihi geçmiş gofretlerin etiketlerini değiştirip yeniden piyasaya sürmesi nedeniyle görevene son verilmiş. Bu süreçte Meryem Tanhal ‘a şiddet uyguladığı ve tecavüz ettiği iddiaları ortaya atışmıştır ama bu iddiaları Emine Ustael reddetmiştir.

Tuncer Ustael ile aynı cezaevinde kalan mahkûmlardan birkaçı yayına bağlanarak dışkısına ayet yazıp büyü yaptığı iddiasında bulunmuşlardır. 2008 yılında annesinin yanından kaybolan Tuncer Ustaeli’in oğlunda ve Meryem Tarhan’ın oğlunda şiddet ve cinsel istismar izleri tespit edilmiş. Hatta Meryem Tanhal’ın oğlu evden kaçıp Sosyal hizmetlere sığınmıştır.

O dönemde Meryem’in oğlu cinsel istismarın Tuncer Ustael ve dayısı İsa Palu tarafından uygulandığı ifadesini vermiştir. Tuncer Ustael bir dönem muskacı büyü yapan bir hoca iddialarını reddetmiştir fakat bu konuda çok kişi yayına bağlanıp korkularını anlatmışlardır. Tuncer Ustael Meryem’i annesinin (Havva Palu) Tütünçiftlik bölgesine gömdüğünü duyduğunu söyledi. Emniyet bunları ihbar kabul edip Tütünçiftlikte kazı çalışması başlattı. Bunlara rağmen Havva Palu Tuncer Ustael’in ailesini koruduğunu söyledi. Bu süreçte Havva Palu’nun kendisine ait 5 daireyi Tuncer Ustael’in üzerine geçirdiği ortaya çıktı. Tuncer Ustael Palu ailesini öyle korkutup sindirdi ki Havva Palu canlı yayında cin var gerekçesiyle babasının evine girememiştir.

Tuncer Ustael aile üzerinde bu otorite büyü yapmakla tehdit ederek sağlıyor. Olay öylesine dallanıp budaklanıyor ki Palu ailesi korkularını yenmeleri için Nihat Hatipoğluyla görüştürülüyor. Palu ailesiyle ilgili Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı bütün dosyaları birleştiriyor ve soruşturma başlatılıyor. Palu ailesine sağlık tedbiri Ustael’e ise suç duyurusunda bulunuluyor. Palu ailesinin üyeleri evlerinde Tuncer Ustael ve eşi de programda gözaltına alınıyor. Özetle cinayet istismar gasp işkence Herkesi yöneten akılsız bir akıl ve ona uyan bir yığın insan dini saptıranlar dinsizler akli dengesini kaybedenler yaşamlarından çalınan çocuklar yetişkinler Sanki keyifsiz bir filmin fragmanı gibi bildiklerimiz. Altından çıkacak pislikler yüzünden izlemeye görmeye duymaya korkar olduk iyice. Kimsenin tahmin edemeyeceği bir sona gidiyor bu olay belkide sonu dahi yok insanların insanlıktan çekeceği iğrenç duygular içerisindeyim. Ve korkuyorum empati yapmaktan uzaklaşıp bakmak istiyorum ama göreceğim detaylar hayattan zevk almama mani olacak diyede çekiniyorum. Hergün dahada kötüye giden Türkiye gündeminden daha ne duyacağız tahmin bile edemiyorum sonumuz hayır olsun diyorum da ucu açık bir sayfa kalıyor her olayda...

Yayınlanan: Kimdir, Gündem
Beğen (1)
Yükleniyor...
1