tarafından - Aralık 17, 2019
310 görüntüleme

Ses sistemi alacağınız zaman kaliteli olması uzun süreli kullanım avantajını size sunacaktır. Bundan dolayı tüm markaların modellerini inceleyerek özellikli bir ürün seçmeye özen gösterin. Seçilecek olan ses sisteminin kullanım sağlanacağı alanda önem taşıyor. Kullanılacak alan büyük yani geniş ise buna uygun özellikte bir model tercih edilmelidir. Ev için kullanım sağlanacak ise küçük modeller ideal bir seçim olacaktır. Hem yer kaplamaz hem de ev dekorasyonu açısından  görselliğe zarar vermez. Ses sistemleri fiyatları da seçilecek olan markanın modeline ve özelliğine göre değişkenlik gösterecektir.

Hangi Amaçla Kullanılacak

Ses sisteminin hangi amaçla kullanılacağının belirlenmesi en iyi verimin alınmasına olanak sağlayacaktır.

  • Sinema
  • Oyun
  • Mağaza
  • Studio
  • İş yeri

Bunlardan birinde kullanım amaçlanıyor ise uygun ses düzeylerine sahip modellerin tercih edilmesi gerekir. Ayrıca sesin en iyi şekilde yayılabilmesi için ilgili hoparlörün belirli noktalara koyulması gerekir.

Fiyat Aralığı

Alınacak olan ses sisteminin fiyat aralığı da önem taşıyan konular arasında yer alıyor. Seçimlerinizde belirli bir bütçe üzerinden ilerlemeniz en iyisini seçmenize yardımcı olacaktır.

Sertifikalar

Alınacak olan ses siteminin THX sertifikasının olmasına özen gösterin. Bu sertifikaya sahip olan modeller sesin daha net bir şekilde yayılmasına olanak sağlayacaktır. İlgili modelin kaliteli olması isteniyor ise optik ses çıkışının olmasına da özen gösterilmelidir.

Optik Ses Çıkışının Faydaları

Düşük ses şiddetindeki tüm tonları tok bir şekilde duymanıza sağlayarak frekansların birbiri ile karışmasını engelleyen bir sistemdir. Bu sayede ses kaliteli olarak size ulaşacak, oyuna veya filme daha iyi bir şekilde odaklanmanızı sağlayacaktır.

Daha doğal bir ses dengesi sizi karşılar. Sıradan ses sitemlerinden daha çok ses verir ve buda en iyi sonucu almanıza olanak sağlar. Konuşmalar daha belirgin ve net olarak size geçer. Bazı aksiyon efektlerinin konuşmanın önüne geçmesi sonucunda konuşmalar tam anlaşılmaz. Ancak optik ses çıkışında sesler birbirine karışmaz. Dolby Surround – Dolby Digital – DTS – THX ‘de konuşmalar ve karmaşık ses efektleri daha net anlaşılır hale gelir. En önemli özelliği ise kendinizi izlediğini filmin içerisinde gibi hissedersiniz. Sesin görüntü ile uyumu yüksektir.

Ev Ses Sistemi

Evinizde kullanım sağlayacağınız ses sisteminin mutlaka Aux kablosu (Stereo Ses Kablosu / Altın kaplamalı stereo kaplaması tercih ediniz.)  Bluetooth (3.0 ve üstü ) olması faydanıza olacaktır. Bu sayede bağlanma daha hızlı ve pratik olacaktır. Ses sistemini televizyonun yanında kullanım sağlayabileceğiniz gibi duvarlara da monte edebilirsiniz. Bu sayede sesin daha iyi bir şekilde yayılmasına olanak sağlayabilirsiniz. Kablosuz olarak satışa sunulan modeller bunun için ideal bir seçim olacaktır.

Evlerde kullanılan sinema sistemleri yapay zeka ile birleştiğinde ortaya daha kaliteli sonuçlar çıkıyor. En yeni teknolojik donanıma sahip ses sistemlerini mobil cihazlar üzerinden kontrol edebiliyorsunuz. Buda kullanımı daha profesyonel bir hale getiriyor. Ayrıca akıllı ev teknoloji içerisinde kapı zili çaldığında sinema sistemi devreden çıkarak kendini susturmaktadır.

Hangi Markalar Tercih Edilebilir

Ses sistemleri özelliklerine göre tercih edilir. Sesin kaliteli olarak yayılmasını istiyorsanız en son donanıma sahip modelleri tercih edebilirsiniz. LG bu konuda başarılı satışlar yapmaktadır. Ürünleri ise uzun süreli kullanım da avantaj sağlıyor. Samsung markasının modelleri özellik açısından oldukça başarılıdır. Fiyatları da oldukça makul seviyelerde yer alıyor. Sony ise en çok tercih edilenler içerisinde bulunuyor. Sizde tüm markaların modellerinin özelliklerini inceleyerek size uygun olanları seçebilirsiniz.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.