tarafından - Aralık 17, 2019
491 görüntüleme

Bir mutfakta yapılabilecek en güzel şeylerden biri mis kokulu bir kurabiyedir. Hiçbir şey bilmeyen bir kadının bile yapabileceği kolay kurabiye tarifi çeşitleri bulunuyor. Ayrıca kolay bir kurabiye tarifi içinde ince ayrıntıların bulunduğu püf noktalar da olmaktadır. Bu püf noktalar sayesinde çay yanında afiyetle yenebilecek leziz kurabiyeler oluşmaktadır.  Herkesin yapabileceği, tarif defterlerinin başlarına yazılabilecek, ilk deneyim için çok kolay kurabiye tarifleri bulmak önemlidir. Mutfağı nefis kokularla kokutup, sıcacık fırının içinde ağızda dağılan kurabiyeler yapmak sizin elinizde.

 Özellikle kurabiyenin yumuşak hamurunu hazırladıktan sonra ona istediğiniz şekli verebiliyor olmakta çok eğlencelidir. Romantik bir yemek için kalp şekilli kurabiyeler yapabilir, çocukların dikkatini çekmek için havyan figürleri ile çok daha hoş görüntüler oluşturulabilir. Son zamanlarda kurabiyelere harf şekli vermekte sevilen bir çeşit olmuştur.  Bunların yanı sıra kurabiye hamurunun malzemelerini iyi seçmekte bir başarıdır. Bayatlamadan uzun süre kalması dahi kurabiye hamurunun içine atılan malzemelere bağlıdır.

Çubuklara Takılabilen Kalpli Kolay Kurabiye Tarifi

Özel günlere daha uygun olan uzun kürdan çubuklara hamurunu geçirip fırına atabileceğiniz bir kurabiye tarifini sizlerle paylaşalım. 

Kalpli Kolay Kurabiyenin Malzemeleri ve Yapılışı

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 adet büyük yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım kilo kadar un (ortalama 4,5 su bardağı un ihtiyaca göre değişmektedir)

Bu kolay kurabiye tarifi ise un hariç bütün malzemeleri bir kaba döküp yoğurmakla başlıyor. Öncelikle  iyice homojen olduğundan emin olununca un dökmeye yavaş yavaş başlanabilir. Hamur; oyun hamuru kıvamında olmaya başlayınca un koyma işlemine son verilir. Ardından hamur on beş dakika civarı dinlenmeye bırakılır. Sonra kurabiye hamuru orta kalınlıkta açılır. Kalp şekilleri verilir ve ardından kalpli kurabiyenin altına çubuk takılır. Önceden ısıtılmış iki yüz derece fırında altı kızarana kadar yaklaşık on beş dakika boyunca pişirilir. Kurabiye tarifleri  olarak sevilecek tariflerden biri bu tariftir.  İçinde nişastanın bulunmaması sayesinde uzun süre bayatlamadan da saklanabilmektedir.

Kandil Kurabiyesi

Kandillerde veya tuzlu bir kurabiye yapma kararı aldığınızda ağızda dağılan kıvamı ile kolay kurabiyeler listesinde yer alabilecek bir tarifi sizlerle paylaşmaktayız. Gerekli olan malzemeler:

  • 2 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 125 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı şeker

Aynı zamanda  1 adet yumurta,   1 çay kaşığı kabartma tozu,   alabildiğince un, susam ya da isteğe bağlı çörek otu da malzemeler arasında yer alıyor. Kandil kurabiyesinin malzemeleri çok görünebilir fakat kolay ve çok leziz bir kurabiyedir. Yapılış kısmına geçilirse ilk önce mahlep, tuz, margarin, sıvı yağ, şeker, yumurta sarısı, kabartma tozu olmak üzere bu malzemelerin hepsi bir kaba dökülüp yoğrulur. Burada mahlep yapılan kurabiyenin pastane gibi kokmasını sağlayıp çok hoş bir koku verecektir. Atılması şart değildir. Yoğrulan kurabiye hamuruna un atılmaya başlanır. Kurabiye hamuru oyun hamuru kıvamına gelene kadar un atıp yoğrulma işlemine devam edilir. Bu sırada fırın yüz altmış dereceye ayarlanıp önceden ısıtılır. Bir yandan da ayarlanan hamura istenilen şekil verilir. Minik halka şekilleri de bu tarifte hoş durmaktadır.

Ardından hamurun üzeri için susam ya da çörek otu serpiştirilebilir fakat burada bir ince ayrıntı vardır. Eğer hamura susam serpiştirilecekse şekilli hamurların üstüne yumurta akı sürülürken, çörek otu serpiştirilecekse yumurtanın sarısı sürülür. Bu  işlemlerin ardından hazırlanan hamur önceden ısıtılmış olan fırına konulur on beş yirmi dakika içerisinde kızarmaya başlar ve fırından çıkartılır. Yine kolay kurabiye tarifi listesinde görülebilecek pratik ve çok lezzetli bir kurabiyedir. Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun.

Yayınlanan: Aile & Ev
Bunu beğenen ilk kişi ol.