Busee
tarafından - Şubat 9, 2020
566 görüntüleme

Kadir Şeker, kadını kurtarmak isterken katil oldu!

Konya'da yaşanan olay Türkiye'nin gündemine oturdu. Gelen son dakika haberine göre Kadir Şeker isminde bir genç, bir kadına yapılan şiddeti önlemek isterken katil oldu. Kadir Şeker, parkta sevgilisini döven Özgür Duran’ı engellemek istedi. Ancak Duran, bu kez Şeker’i darp etmeye başladı. Boğuşma sırasında göğsüne meyve bıçağı saplanan Duran yaşamını yitirdi. Kadir Şeker, hakim karşısına çıktı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. İşte son dakika haberine ilişkin çarpıcı detaylar...

Konya'da üniversite sınavına hazırlanan 20 yaşındaki Kadir Şeker, parkta sevgilisini döven adamı engellemeye çalışırken katil oldu. Kadir Şeker, Selçuklu ilçesi Kosova mahallesindeki parkta, bir kişinin sevgilisini darp ettiğini gördü. Şeker, darp edilen kadına yardım etmek istedi. Ancak saldırgan Özgür Duran (32), Şeker'i de darp etti. Bunun üzerine Kadir Şeker kaçmaya başladı. Şeker'i bir süre kovalayan saldırgan, daha sonra yere yatırıp, boğazını sıkmaya başladı.

TALİHSİZ OLAY O ANDA YAŞANDI

Boğuşma sırasında Kadir Şeker çantasından çıkardığı meyve bıçağıyla kendini savunmak istedi. Bu sırada bıçak saldırganın göğsüne saplandı. Boynundan ve elinden yaralanan genç panik halinde kaçarken, kanlar içinde kalan Özgür Duran, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis, kan izlerini takip ederek Şeker'i teyzesinin evinde gözaltına aldı.

Genç polisteki sorgusunda, tek amacının dövülen kadını kurtarmak olduğunu, saldırganın kendisini de darbetmesi üzerine olay yerinden kaçtığını ve kendisini kovalayan saldırganla aralarında boğuşma yaşandığını söyledi. Ölen adamın sevgilisi Ayşe Dırla (35) da, Kadir Şeker'in kendisini kurtarmaya çalıştığı yönünde ifade verdi. Özgür Duran'ın uyuşturucu madde ticareti, yaralama, hırsızlık ve yağma gibi suçlardan 19 suç kaydının olduğu belirtildi. Şeker tutuklandı.

'OĞLUM, DOKTOR OLACAKTI'

Oğlunun üniversiteye hazırlandığını, doktor olmak istediğini anlatan baba Cengiz Şeker, "Kadir Fen lisesi mezunu. Tıp fakültesini kazanmak için çalışıyordu. Doktor olmak istiyordu. Ama başımıza böyle talihsiz bir olay geldi" dedi.

 

Darp Edilen Kadına Yardım Ederken 'Katil' Olmuştu: Kadir Şeker'in İfadesi Ortaya Çıktı

Ayşe D.'nin sevgilisi tarafından darp edilmesine tanık olan ve olaya müdahale eden 20 yaşındaki Kadir Şeker, çıkan arbede de Özgür Duran'ı göğüsünden bıçakladı. Özgür Duran hayatını kaybederken Kadir Şeker, yardım etmek isterken cezaevine girdi. Emniyette verdiği ifadesi ortaya çıkan Kadir Şeker, 'ağlama sesine dayanamadım' dedi.

 

Darp Edilen Kadına Yardım Ederken 'Katil' Olmuştu: Kadir Şeker'in İfadesi Ortaya Çıktı

 

 

Hürriyet gazetesinden Musa Kesler'in haberine göre, 20 yaşındaki Kadir Şeker olayın ardından verdiği ifadesinde yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Yürüyüş yolumun üzerinde bir erkek şahsın kamelyanın tahta direklerini yumruklayarak bağırdığını duydum. Benim karnım açtı bu nedenle eve gitmek istedim, yine de tereddütte kalıp kadının ağlama sesine dayanamayıp yanlarına gittim. Adama ‘Abi ne yapıyorsun!’ dedim. Bana ‘S.. git başımdan ... veleti’ dedi. Ben ‘Ayıp değil mi, gücün kadına mı yetiyor’ dedim. Bunun üzerine ‘Senin belan olur seni bulurum, karım değil mi lan sana ne’ dedi. Bana bağırmaya ve küfürler etmeye devam etti. Bu hareketleri ve küfürlerine karşılık dayanamayıp şahsa doğru döndüm, iyice hırçınlaştı ve üstüme doğru koşmaya başladı, ilk önce sağ gözüme vurdu. Yüzüme sürekli vurduğunu hatırlıyorum. Yüzümü saklamak için ellerimi yüzüme doğru koydum. Ellerim dolandı."

 

"Yatmaya çalıştığım esnada polisler geldi"

 

Yaralama, hırsızlık, yağma ve uyuşturucu ticareti gibi suçlardan toplam 19 ayrı dosyası bulunan Özgür Duran'ın kendisine saldırdığını ve boğazını sıktığını söyleyen Kadir Şeker bıçaklama anını ise şöyle aktardı:

"En son boğazıma yapıştı, ben geriye kaçmaya çalıştıkça boğazımı bırakmadı. Ciğerlerim acıdı, nefes alamadım. Cebimdeki bıçağa elim gitti. Bıçağı sağ elimle açtım. Geriye kaçmaya çalışırken, adam benim boğazımdan tutmaya devam etti. Geri giderken botumun topuğu takıldı. Yere sırt üstü düştüm, adam da yanıma doğru düştü. Tam olarak üstüme doğru düşmedi galiba öyle hatırlıyorum. Adam düşünce elimde acı hissettim. Kendimi yan taraftan çıkarttım ayağa kalktım, elimde ve bıçakta kan gördüm. Bıçağı kapatıp cebime koydum, oradan yürüyerek eve gittim elimi tutmaktaydım. Geri dönüp bakmadım. Adamın ne halde olduğunu görmedim. Ben eve girince elimi saklayarak eve girdim. Üstümü değiştirip yatmaya çalıştığım esnada polisler geldi."

 

"Yardım amaçlı gitmiştim"

 

Olayı gördüğünde yardım amaçlı gittiğini ve bıçağı kendini korumak için aldığını söyleyen Kadir Şeker ifadesine şöyle devam etti:

"Kadının benim elimde bıçakla yanlarına gittiğim konusundaki ifadesi yalandır. Bıçak cebimdeydi. Ben dershaneye yazıldıktan 2 ay sonra parkta tanımadığım şahıslar bir genci falçata ile kovaladılar bu nedenle kendimi koruma amaçlı bazı günlerde bıçağı yanıma alıyordum. Bu bıçağı masamda gördüğüm günlerde alırdım her zaman almazdım. Kadını ve adamı tanımıyordum. Kadının ağlama sesine ve adamın bağırmasına istinaden yardım amaçlı kadına karşı bir fiziksel eylem varsa aralamak için gitmiştim. Ben her ne kadar istemeyerek de olsa adamı yaralayıp ölümüne sebebiyet verdiğimden dolayı pişmanım."

 

"Yardım etme amacıyla bizim yanımıza geldiğini düşünüyorum"

 

Parkta dövülen Ayşe D. ise ifadesinde şunları söyledi: 

"Özgür’e hitaben ‘Kadını neden rahatsız ediyorsun’ dedi. Özgür ‘Sana ne len o benim karım’ diye yanıtladı. Şahıs (Kadir) tekrar ‘O zaman niye bu kadar ağlatıyorsun’ dedi. Özgür ‘Sana ne len sana mı soracağım’ dedi. Bağrışma olduktan sonra ben aralarında herhangi bir arbede olmasın diye ‘Evet ablam benim eşim’ dedim. Çocuk elindeki bıçağı hafif hafif Özgür’e gösteriyordu.Özgür bıçağı görünce biraz daha fazla sinirlendi. Bir anda birbirlerine sarıldılar daha sonra Özgür çalıların üzerine sırt üstü düştü. Çocuk da yanına... Bayıldığını sandım, elime kan gelince bıçaklandığını anladım. Şahsın bıçak vurma anını görmedim. Şahsın ağladığımı duyup Özgür’ün bağırdığını duyunca yardım etme amacıyla bizim yanımıza geldiğini düşünüyorum."

 

 

 

 

KADİR'E KEFİLİZ
‘EN MANTIKLIMIZ’

İzzet Şahin: İkimiz de ailemizin çiftçilik işlerine yardım ediyorduk. Liseden sonra tıp kazanmak için istediğimiz puanı alamamıştık. Kadir arkadaş grubumuz içinde en mantıklımızdı. Hepimiz ona kefiliz.

‘TIP OKUMAK İSTİYOR’
Yasin Şahin (Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği): Kadir Ankara’da bir üniversitede tıp okumak istiyordu. Abisi de Ankara’da Odtü’de kimya mühendisliği okuyor. Kavga ile gürültü ile işi olan birisi değildi. Lisede gönüllü olarak engelliler kulübüne katılmıştı.

‘HAKSIZLIĞA GELEMEZDİ’
Arife Can (Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik): Kadir çok çalışkan ve disiplinli bir öğrenci. Hiçbir kavgaya karışmazdı. Ama sosyal meselelere duyarlıydı. Haksızlığa tahammül edemezdi. Belki onun yerinde başka biri olsa başını çevirip giderdi. Kadir olayı görünce müdahale etmiş. Biz onun masum olduğuna inanıyoruz.

‘SEVİLEN ARKADAŞIMIZ’
Selin Güler (Meram Üniversitesi Tıp Fakültesi): En son pazar günü görüştük. Diğer arkadaşlarımız da vardı. Sınavlara hazırlanıyordu. Kafası dağılsın diye buluşuyorduk. Tek motivasyonu sınavlardı. Kimseye bir zararı yoktu. Sevilen bir arkadaşımız. Sakin, sessiz biri. Kendini sınava vermişti.

‘BU 3’LÜYE ÇOK HASSASTI’
İbrahim Kuru (Karatay Üniversitesi, Elektronik Mühendisliği): Kimseye karşı herhangi bir olumsuz veya haksız davranışı olmazdı. Evden kütüphaneye, kütüphaneden eve giderdi. Şöyle bir sözü vardı “Ülkede üç şey olmak zor; kadın, çocuk, ağaç” derdi. Bu üçüne karşı gerçekten saygısı ve hassasiyeti vardı.

#kadiriçinadalet
Kadir’in tutuklanması sosyal medyada da gündem oldu. ‘kadiricinadalet’ adıyla hashtaq açıldı ve yüzbinlerce destek mesajı gönderildi. Konya Barosu Başkanı Mustafa Aladağ da Hürriyet’e “Bugün seminerimiz vardı. Özellikle genç avukat arkadaşlarımız bu konuyu gündeme getirdi. Gereken desteği vermek üzere pazartesi günü bir toplantı yapacağız ve nasıl bir yol izleneceğine karar vereceğiz” dedi.

Yayınlanan: Nedir, Kimdir, Neresidir, Gündem, Toplum
Bunu beğenen ilk kişi ol.