Busee
tarafından - Şubat 11, 2020
377 görüntüleme

 

CANLI YAYINDA ŞOK EDEN DOLANDIRICILIK.

Dolandırıcılık, Cinayet, Kaçırma gibi Olayların Önü Arkası Kesilmeyen Ülkemizde ATV’de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert Programı ile   Müge Anlı Olayları Çözmeye Devam Ediyor.

Geçtiğimiz günlerde evlilik vaadi ile kandırılıp sonrasında da dolandırıldığı iddiaları ile Adile Yeşilgöz ve babası canlı yayına katılmış, İhsan Çarpar adlı şahsın kendilerini dolandırdığını anlattı ve akabinde de programa bağlanan telefonların ardı arkası kesilmedi. Mardin’den de üç kişi programa bağlandı ve dolandırıcı Çapar hakkında ihbarda bulundu.  Tüm bunların akabinde dolandırıcılık mağdurları önce telefonla bağlandı, ardından da 5 Şubat’ta Müge Anlı canlı yayınına katıldı  ve dolandırılma hikayelerini anlattı. Mağdurların sayısı gittikçe artarken  Neytullah Bozkurt, altınlarını ve paralarını evleneceğini düşündüğü kadına verdiğini, Musa Cihangir ise paralarını altın bulmak için harcadığını anlattı. Hatta Musa Bey’in İhsan Çarpar isimli şahıs’ın 300 kilo altın için 600 rekat namaz kıldırdığını, Kur’an-ı Kerim’i de tersten okuduğunu söylemesi üzerine sütudyoda trajikomik anlar yaşandı. İşte turşu bidonları ile akıl almaz dolandırıcılık hikayesi..

 

Tüm Türkiye’yi hayrete düşüren turşu bidonları ile dolandırıcılık hikayesi İzmir Konak’ta yaşayan Adile Hanım ve babası sayesinde gün yüzüne çıkmış ve altından define avcılığı, sahte dolar, sahte altın, din istismarı ve daha nicesi çıkmıştı. 25 yaşındaki Adile Yeşilgöz, geçtiğimiz yıl içinde sosyal medya üzerinden 35 yaşındaki İhsan isimli bir erkekle tanışıyor ve bu şahıs Adile Hanım’a eşini kaybettiğini ve bir çocuk babası olduğunu söylüyor. Adile Hanım ve İhsan isimli şahıs yaklaşık bir yıl boyunca sosyal medya üzerinden konuşuyor ancak olaylar pek de Adile Hanım’ın istediği gibi gelişmiyor.

Palu Ailesini aratmayan turşu bidonları ile dolandırıcılık hikayesinin mağdurları her geçen gün artıyor. Adile Yeşilgöz, İhsan isimli şahsın kendisi ile evlenmek istediğini ve bu sebeple de yanında abisi ve babası olduğunu iddia ettiği kişiler ile evine geldiğini belirtiyor.

Evde hep birlikte sohbet ettikkleri esnada İhsan isimli şahıs ve yanındaki kişiler definecilik ,işinden anladığını ve bulundukları evin altında define olduğunu iddia ediyorlar ve Adile Hanım ve ailesinin elinde avucunda ne varsa kendilerine vermeleri durumunda altında define olduğunu iddia ettikleri odanın altından altın çıkmasının kaçınılmaz olduğunu söylediklerini ifade ediyor Adile Hanım.

Bu sözlerin ardında İhsan isimli şahsa ve yanındakilere güvenen aileden Adile Hanım 350 gram altın verirken annesi de yaklaşık 80 90 bin TL değerinde altınını veriyor bu şahıslara. Abisinin de verdiği altınlar ve nakit paralar ile birlikte toplam 350 bin TL’yi bu şahıslara kaptırmış oluyor ailemiz.

Canlı yayında bunlar konuşulurken Mardin’den 3 kişi yayına bağlanıyor ve İhsan Çapar isimli bu şahıs hakkında ihbarda bulunuyor. 5 Şubat günü de Müge Anlı ile Tatlı Sert Programı’na katılan Neytullah Bozkurt ve Musa Cihangir de aynı şebeke tarafından nasıl dolandırıldıklarını anlattı. Musa Cihangir’in iddiaları söz konusu şebekenin çalıştırdığı kadınları elenmek isteyen kişlerle tanıştırarak o kişileri bu yolla dolandırdığı yönündeydi.

Neytullah Bozkurt ve Musa Cihangir’in dolandırıldıkları gerekçesi ile çıktıkları programda anlatılanları herkes büyük bir şaşkınlık ile izledi.

Neytullah Bozkurt altın ve paralarını evleneceğini düşündüğü kadına verdiğini ifade ederken Musa Cihangir paralarını altın bulabilmek umudu ile harcadığını anlattı.

Neytullah Bozkurt “Beni önce bir kadın ile tanıştırdılar, bir gün onun evinde kaldım akabinde ertesi gün kendi evimde kaldım. Beni sürekli ‘evimize git, evimiz boş kalmasın’ diyerek gönderiyordu. Sonunda dayanamadım ve gitmeyeceğim burada kalacağım dedim ama o ‘hayır burada kalamazsın, gideceksin’ dedi. Kalacağım dedim ve sinirle kafamı duvara vurup yere düştüm ve o gece orada kaldım. Ben 15 bin TL önce, %’i aracıya olmak üzere 17 bin TL sonra ve bunun yanında da 24 tane cumhuriyet altını verdim bu şahıslara. Sonuç olarak da birikmiş 60-70 bin TL param vardı, şaun yerinde yeller esiyor.” İfadelerinde bulundu.

Musa Cihangir de 300 kilo altın ile kandırıldığını belirtti. Musa Cihangir bu 300 kilo altın için ‘105 bin dolar toplamış, tarlasını satmış, 100 adet koyun, 1 traktör ve 1 araba satmış ve bunların üzerine de 70 bin TL ekleyerek bu çeteye vermiş. Ortak olabilmek için de Neytullah Bey, Musa Bey’e 35 bin dolar borçlanmış. Gelecek olan 300 kilo altının yüzde 35’i Neytullah Bey’in olurken yüzde 65’i de Musa Bey’in olacaktı hesapta.

Tabi olaylar bu kadar ile sınırlı değildi ancak burda hepsini anlatmaktan ziyade olayın aslında odaklanmak istiyorum.

Müge Anlı canlı yayında bu Sihirbaz Çetesinin boş turşu bidonlarını nasıl altınla doldurduğunu göstererek ifşa etti.

Olayın aslına dönecek olursak;

Adile Hanım babası ile birlikte programa katılıyor ve sosyal medya üzerinden tanıştığı İhsan isimli şahısın evlenmek istediği gerekçesi ile yanında babası ve ağabeyi olduğunu iddia ettiği kişiler ile  evine geldiğini ve sohbet esnasında da evin altında define olduğunu, onların da definecilik işinden anladığı için bu ailenin elinde avucunda ne varsa İhsan isimli şahıs ve beraberinde getirdiği kişilere teslim etmesi durumunda odanın altından çil çil altınlar çıkacağını söyleyerek ailenin elinde ne var yoksa alıyor. Akabinde İhsan isimli şahıs ve yanındaki kişiler altınları dolara çevirdiklerini iddia ederek geri dönüyor ve bu dolarların yakılması durumunda evin üzerindeki büyünün bozulacağını ve odanın altında bulunan altınların ortaya çıkacağını ileri sürdüler.

Bu olayın ardından şahıslar bir kez daha eve geliyor ve altınların çıkacağını iddia ettikleri odada (sahte) dolarları yaktıklarını söylüyorlar ve bu olayın ardından bu kişiler evden ayrılıyor. Adile hanım ve ailesi altın vaatlerine inandığını belirtirken onlara güvendiği için 350 bin TL’yi onlara teslim ettiğini dile getiriyor.

Ancak işler beklendiği gibi gerçekleşmeyince kendilerini dolandıran kişileri telefon ile arıyor Adile Hanım ve şahıslar defalarca kez mazeret üretiyor ve yaptıklarının yanlış olmadığı yönünde konuşuyor. Ayrıca Adile Hanım İhsan isimli şahsın babam ve ağabeyim diye tanıştırdığı kişilerin de aslında ailesi olmadığını öğreniyor sonradan.

Neyse ki Adile Hanım’ın canlı yayına katılması ile bu şebekenin foyası ortaya çıkıyor ve daha önce bu şebeke tarafından dolandırılan kişiler de yayına katılıp gerçekleri anlatıyor ve sonucunda şahıs kolluk kuvvetleri tarafınca yakalanarak göz altına alınıyor.

Palu ailesine olan şaşkınlığımız henüz sona ermemişken bu sihirbaz çetesi hepimize yok artık dedirtti doğrusu.

Yayınlanan: Nedir, Kimdir, Neresidir, Gündem, Eğitim
Bunu beğenen ilk kişi ol.