Yasemin Aktaş
tarafından - Şubat 18, 2020
400 görüntüleme

Hazır Yufkadan Kolay Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • Bölünmüş yufkaları ıslatmak için bir kase içme suyu
  • Kızartmak için Sıvı yağ

Hazır Yufkadan Kolay Pişi Tarifi Yapılışı

Merhabalar,

Bugün sizler ile hafta sonu kahvaltılarına, beş çayının yanına, okuldan gelen çocuklara, ani gelen misafire yapmanız için puf puf kabaran tadı pişiye benzeyen ama hazır yufka ile yapılan çok kolay bir tarif paylaşmak istiyorum. Yufkaları akşamdan hazırlayıp sabah kesip, dilimleyip suya koyup hemen kızartarak 10 dakikada çay demlenmeden kahvaltıya hazır edebilirsiniz. . Hadi başlayalım. .

  1. 1 yufkayı alın tezgaha yayın.
  2. 1 yumurtayı alın, bir kaseye kırın çatalla güzelce çok ama çok iyi çırpın.
  3. Çırpılmış yumurtayı yufkanın her yerine güzelce elinizle yada fırça yardımı ile sürün. Yufkanın her yeri yumurtalansın.
  4. Yufkayı bir kenarından başlayarak 2-3 parmak kalınlığında bitene kadar enli rulo şeklinde  sarın.
  5. Diğer yufka içinde aynı işlemi tek tek yapın.
  6. 1 yufka+1 çırpılmış yumurta+sararak bitirme şeklinde.
  7. Şimdi 2 adet sarılmış yufka rulomuz var. Bunları hemen de kızartabilirsiniz yok sabaha hazır olsun diyorsanız da yufkaları ortadan ikiye keserek bir tepsiye koyup tepsinin üstünü streçleyerek buzdolabında bekletebilir sabah kızartabilirsiniz.
  8. Bir kaba içme suyumuzu koyalım. .
  9. Derin bir tavaya yağ koyalım güzelce ısıtalım.
  10. Yumurtalı yufkaları 3-4 cm uzunluğunda keselim, dlimleyelim. .
  11. Dilimlediğimiz, kestiğimiz yumurtalı yufkaları önce suya batıralım, çıkaralım.
  12. Bir süzgeçe çıkarttığımız yufkaları dizelim 1-2 dakika suyunu süzdürüp hemen kızgın yağa atalım ve güzelce kızartalım.
  13. Tavayı yavaşça ileri geri sallarsanız yufkalar puf puf kabaracakdır. Resimlerden görebilirsiniz. .

Not : Kızgın yağa atarken çok dikkatli olun kendinizi koruyarak atın. . Benimkiler hiç patlamadı ama siz yine de patlayabilir diye düşünerek kendinizi koruyun ve  çok dikkatli olun. .

Ben suya batırıp çıkartırken birkaç tane 7-8 tane olsun yağa toptan atayım diye sudan çıkan yufkaları süzgeçe diziyorum hemde bu sayede suları biraz daha süzülüyor 7-8 tane olunca da yağa atıyorum.Siz de bu anlattığım gibi  yapabilirsiniz.

Yufkalar kızardı sıcak sıcak servis yapın. İsteğe göre yufkaların içine peynir, maydanoz, pul biberli harç da eklenebilir. .Bazı kızarttıklarınızın üzerine pudra şekeri de dökebilir tatlı tatlı yiyebilirsiniz…her ikisi de çok lezzetli oluyor :))))))))))) ben normalini seviyorum….çocuklar ve eşim ise pudra şekerlisini seviyorlar :)))))))…..Puf puf kabarmış lezzetli kahvaltılık yufkalarımız hazır ….

ÇOK ÖNEMLİ BİLGİ :)))))

Not : Yufkalar kızarırken tavanızın ağzını metal,cam kapakla   SAKIN SIKICA  KAPATMAYIN !!!!!

Her ne kızartılıyorsa ( patates,çiğ börek,patlıcan,biber,siğara böreği) kızartma yaparken kapak tam kapatılırsa tava hava almaz kapakta su buharı birikir kapağı açarken su buharı yağa  damlar ve bu da  hiç de hoş olmaz her yere üstünüze başınıza  sıçrar, tava alev alabilir …tavanın ağzını 2 kat   kağıt mutfak havlusu ile kapatabilirsiniz…kapak kapatırsanız da tam kapatmayın …kapak ile tava arasın da açıklık bırakın, tava hava alsın  buhar oluşmasın…ben slikon delikli kapak kullanıyorum o nedenle tava resimler de  tam kapalı görülüyor siz metal,cam  kapak kapatacaksanız dikkatli olun…tavanın ağzını  2 kat kağıt havlu ile kapatmak  en pratiği…..ama ona da dikkat etmek  başında beklemek lazım kağıt alev almasın diye….

Bu arada bunları genel bilgi olsun,kızartma yaparken  dikkatli olun diye yazdım benim tarifde ki yufkalarım  kızartırken hiç ama hiç  sıçramadılar….. ama her zaman  dikkatli olmak en güzeli….:))))))))

Afiyetler olsun. .

Yayınlanan: Aile & Ev, Üretkenlik
Bunu beğenen ilk kişi ol.