Cemal Tekin
tarafından - Şubat 19, 2020
341 görüntüleme

Tunceli'de 5 Ocak tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun bulunması için Uzunçayır Baraj Gölü'nde sürdürülen arama çalışmalarından bugün de sonuç alınamadı.

Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Doku'nun ailesinin, 6 Ocak'ta Diyarbakır'dan Tunceli'ye gelerek kayıp başvurusu yapmasıyla başlatılan arama çalışmalarına devam edildi.

Doku'nun bulunması için bugünkü arama çalışmalarına, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin yanı sıra Adıyaman Emniyet Müdürlüğüne bağlı dalgıç polisler ile Diyarbakır Jandarma Komutanlığı Sualtı Arama Kurtarma (SAK) ekibi katıldı.

Dalgıçlar, Uzunçayır Baraj Gölü'nde sudaki görüş mesafesinin sıfıra düşmesi nedeniyle çalışmalara ara verdi. Ekiplerin, sürdürdüğü arama çalışmaları sonucunda Doku'ya ait herhangi bir ize rastlanmadı.

 

 

Dersim’de gözaltına alınan üniversite öğrencileri, Gülistan Doku için yapılan etkinliklerin suçlama konusu yapıldığını söyledi.

Dersim’deki ev baskınlarında gözaltına alındıktan 4 gün sonra serbest bırakılan üniversite öğrencileri, kendilerine ajanlık dayatmasında bulunulduğunu iddia etti, kayıp olan Gülistan Doku için yapılan etkinliklerin suçlama konusu yapıldığını aktardı. 

14 Şubat'ta yapılan ev baskınlarında "terör örgütü üyesi olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" iddialarıyla gözaltına alınan 7 üniversite öğrencisi dün serbest bırakıldı. Öğrenciler, kendilerine ajanlık dayatmasında bulunulduğunu iddia etti ve kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku için yapılan eylemler, 1 Mayıs etkinliği, Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı yapılan etkinliklerin suçlama konusu yapıldığını aktardı.

"EMNİYETTEKİ KİMİ KİŞİLER ÖZEL SOHBET ETMEK İSTEDİ"

Tutuldukları İl Emniyet Müdürlüğünde, gözaltılara tepki amacıyla açlık grevine girdiklerini aktaran Şiyar Şevli, bu süreçte kendilerine şeker verilmediğini söyledi. Emniyetteki kimi kişilerin kendileriyle “özel sohbet” etmeye çalıştığını iddia eden Şevli, “Arkadaşlarımızla yasa dışı, avukatsız görüşme yaptılar. Ajanlık teklifi yapıldığını biliyorduk. Dışarıda bilgi edinmek amaçlı yaptıkları bir görüşmeydi. 4 arkadaşımızı bu şekilde çağırdılar” dedi. Gözaltındaki her kişiye kayıp Gülistan Doku'ya ilişkin yapılan etkinliklerin sorulduğunu kaydeden Şevli, “Bu suç olarak gösteriliyordu. 1 Mayıs’ta pankart açma, tecritte karşı açıklamaya katılmak, organize eden grubun içerisinde olduğum söyleniyor. Bunların hepsi yasal açıklamalardı. Hiçbir suç unsuru bulunmamaktadır” dedi.

“EYLEM VE ETKİNLİKLER SUÇ SAYILDI” 

“Mülakat” adı altında kendisiyle görüşme yapıldığını belirten Mustafa Abdaloğulları ise, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Üniversitede hangi bölümü okuyorsun, gelecekte ne yapmayı düşünüyorsun, biz size yardımcı oluruz, biz sizin çevrenizdekileri tanıyoruz, bundan sonraki hayatınızda, sınavlarınızda size yardımcı oluruz, bizimle dışarıda çay iç, görüşelim’ gibi sözler sarf ettiler. Bende buna karşı olduğumu, birilerinin bana yardımcı olmasına gerek duymadığımı söyledim. 1 Mayıs mitingi, Gülistan Doku'yla ilgili yapılan etkinlikler, Akdeniz Üniversitesinde Kürt öğrencilere yapılan saldırıları protesto etmemiz suç unsuru gibi yansıtıldı.”

Yayınlanan: Gündem
Bunu beğenen ilk kişi ol.