Sevgi Tekin
tarafından - Şubat 26, 2020
568 görüntüleme

Cilt lekeleri için 8 doğal çözüm formülü

Yaşlanma, sigara kullanımı, güneş ışınları ve çevre kirliliği gibi birçok sebepten ortaya çıkan cilt lekeleri baş edilmesi zor görünse de bazı doğal reçetelerle giderilebilir. İşte o 8 pratik ve doğal formül...

 

LİMON SUYU MUCİZESİ:

LİMON SUYU MUCİZESİ:

 

 

Ciltteki lekelere en iyi gelen doğal ürünlerden biri limondur. İçerisinde bol miktarda barındırdığı sitrik asitle ölü hücrelerin atılmasını ve yeni hücrelerin oluşumunu hızlandırır. Bu yöntemi uygulamaksa oldukça kolay. Tek ihtiyacınız olan limon suyu ve pamuk topları. Pamuk toplarını limon suyuna hafifçe bastırarak cildinize masaj yapar gibi uygulayın ve kuruduktan sonra ılık suyla yıkayın.

 

KARBONAT:

KARBONAT:

 

 

Karbonat, ciltteki lekeleri giderirken bu lekelerin yeniden oluşmasını da önleyen bir özelliğe sahiptir. Haftada birkaç gün, ıslatılan cilde karbonat serpiştirilerek uygulanabilir. Bu şekilde 5 dakika kadar beklendikten sonra ılık suyla durulayın.

 

ELMA SİRKELİ TONİK:

ELMA SİRKELİ TONİK:

 

 

Elma sirkesi, ciltteki lekelerin rengini açarak azalmalarına yardımcı olur. Bu tonik, her gün yatmadan önce rahatlıkla uygulanabilir. Yine, pamuk toplarını elma sirkesini batırın ve cildinize uygulayın. Gece yatarken toniği yıkamayın.

 

ALOE VERA MASKESİ:

ALOE VERA MASKESİ:

 

 

Aloe vera yenilenmeyi destekleyen bir özelliğe sahiptir. Yanık, çatlak ya da akne izlerinin tedavisinde sıkça kullanılır. Aloe vera özünü cildinize uygulayarak yarım saat bekledikten sonra ılık suyla yıkayın.

 

SALATALIK:

SALATALIK:

 

Salatalık genel olarak cildi dinlendiren ve hücrelerde yenilenme sağlayarak lekelere de iyi gelen bir özelliğe sahiptir. Dilimlenen salatalıkları cildinize yerleştirerek yarım saat kadar bu şekilde bekleyin. Daha sonra durulama yapmanıza gerek yok.

 

PORTAKALLI PEELİNG:

PORTAKALLI PEELİNG:

 

 

Portakalı, kabuklarının dış yüzeyi cilde değecek şekilde yerleştirip bir süre bekledikten sonra durulayarak uygulayabilirsiniz.

 

KETEN TOHUMU MASKESİ:

KETEN TOHUMU MASKESİ:

 

 

Keten tohumu vücuda birçok faydasının yanında cilt lekeleri için de oldukça iyi bir çözümdür. Keten tohumu suyla karıştırılıp maske haline getirilir ve bir bez yardımıyla cilde uygulanır.

 

DOMATES DİLİMLERİ:

DOMATES DİLİMLERİ:

 

Domates, içerisindeki beta karoten ile yenileyici etkiye sahiptir. Domatesi de salatalık gibi dilimleyerek cildinize yerleştirin. Zamanla cilt lekelerinizin azaldığını fark edebilirsiniz. 

 

NOT: Verdiğimiz tüm tariflerin tavsiye niteliğinde olup, uzman kontrolünde tedaviye ek olarak uygulanabileceğini unutmayın. 

 

Yayınlanan: Sağlık
Bunu beğenen ilk kişi ol.