Busee
tarafından - Mart 24, 2020
1,903 görüntüleme

Kolay dezenfektan tarifi! Evde dezenfektan nasıl yapılır?

Kolay dezenfektan tarifi arıyorsanız bu haber tam size göre. Ev temizliği için dezenfektan nasıl yapılır? Eller için dezenfektan nasıl yapılır? gibi sorular araştırılıyor. Koronavirüsün yaygın olduğu şu günlerde ev ve el temizliği büyük önem taşıyor. Evde temizlik için veya el temizliği için doğal dezenfektan yapabilirsiniz. Koronavirüse karşı önlem almak isteyen vatandaşlar, evde doğal dezenfektan tariflerini merak ediyor. Ev temizliği ve el temizliği için dezenfektan yapımı araştırılıyor. Evde yapılabilen dezenfektanın mucize bitkisi okaliptüs. İşte size evde dezenfektan yapımının kolay tarifi...

Koranvirüs nedeniyle kolay dezenfektan tarifi araştırılıyor. Dezenfektan yapımı yoğun ilgi görüyor. Koranavirüse karşı evde dezenfektan nasıl yapılır? gibi sorular merak ediliyor. Koronavirüsün ardından hijyen ürünlerine ve dezenfektanlara ilgi arttı. Uzmanlar sağlık açısından dezenfektanın önemli olduğunu vurgularken, evde yapılan doğal dezenfektanların virüse karşı vücudu bakterilerden koruduğunu belirtiyor. Özellikle temizlik konusunda güven sorunu yaşayanlar evde dezenfektan yapımının püf noktalarını araştırıyor.

Beş liralık kolonyanın dışarıda 25 Liraya satılabildiğini belirten Bitki Bilim ve Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya, dezenfektan konusunda bilgi kirliliğinin olduğuna dikkat çekti. Dumankaya, evde doğal yöntemlerle dezenfektanın nasıl yapılacağını anlattı. Evde yapılabilen dezenfektanın mucize bitkisi ise okaliptüs. İşte size evde yapılabilecek dezenfektanın tarifi ve malzemeleri...

Bitki Bilim ve Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya evde doğal yöntemlerle dezenfektan tarifini Mor Papatya'ya anlattı.

Aksam.com.tr'den Merve Kantarcı Çulha'ya değerlendirmelerde bulunan Suna Dumankaya ev temizliği ve el için evde dezenfektan yapmanın püf noktalarını şu şekilde sıraladı:

EV TEMİZLİĞİ İÇİN DEZENFEKTAN TARİFİ

MALZEMELER

1 Tatlı kaşığı Arap sabunu

1 su bardağı beyaz limon sirkesi

1 çay kaşığı lavanta

1 çay kaşığı okaliptüs

2-3 damla çay ağacı yağı

1 çay kaşığı okaliptüs

YAPILIŞI

Bütün malzemeleri bir şişeye ekleyin, karıştırın. Spreyli şişede de kullanabilirsiniz. Bu dezenfektanı evde kapılar, komodinler ve asansör temizliği için kullanabilirsiniz.

 

EL TEMİZLİĞİ İÇİN DEZENFEKTAN MALZEMELERİ

1 Çorba kaşığı karanfil

2 Çubuk tarçın

1 Gül yaprağı

1 Çorba kaşığı lavanta

2 Çorba kaşığı alkol

1 Kahve fincanı gül suyu

YAPILIŞI

Karanfil, tarçın, gül yaprağı ve lavantanın bir kapta dövülmesinin ardından bir kavanoza koyun.

Üzerine çıkacak kadar arıtılmış su ekleyin. Ardından 2 çorba kaşığı alkol ve 1 kahve fincanı gül suyu ilave edin.

3 gün siyah poşete koyun. Üç günün ardından süzerek sprey olarak kullanın.

Elde ettiğiniz karışımı masanıza koyabilir veya çantanızda saklayabilirsiniz. 

 

EL DEZENFEKTANI MALZEMELERİ

1 tatlı kaşığı boraks

2 çorba kaşığı beyaz sirke

2 bardak sıcak su

½ çay kaşığı lavanta yağı

3 damla çay ağacı yağı

Boraks zararsız ama etkili bir temizleyici. Hepsini bir kaba koyup toz olanlar eriyinceye kadar karıştırmak gerekiyor. Püskürtmeli bir şişede uzun süre saklamak mümkün. Cam yüzeyler hariç temizlenmek istenen yerlere püskürtülüp arkasından kurulamak yeterli.

 

EV YAPIMI DEZENFEKTAN TARİFİ 2

Kapaklı bir şişeye suyu ve aloe vera jeli boşaltın. Üzerine yağları damlatın ve şişenin kapağını kapatarak iyice çalkalayın. Çalkalama işlemi maddelerin karışması ve jelin kıvamı açısından önemlidir.

170 ml su

2 kaşık kadar doğal aloe vera jel

20 damla limon yağı

10 damla tarçın yağı

10 damla kekik yağı

10 damla okaliptus yağı

10 damla karanfil tomurcuğu yağı

DEZENFEKTAN CORONA VİRÜSTEN KORUR MU?

Corona virüsü tıpkı grip gibi bulaşıcı bir virüs. Corona virüsü hem kolay bulaşıyor hem de hızla ilerliyor. Sağlığı tehdit eden yeni tip coronavirüs (Covid – 19) ciddi sayıda ölüme sebep oluyor. Corona virüsten korunmak için elleri sık sık yıkamak gerekiyor. Elleri detaylı bir şekilde yıkamanın yanı sıra herhangi bir yere dokunduktan sonra, el temizleme jeliyle elleri temizlemek gerekiyor. Yapılan bilimsel araştırmalara göre, el temizleme jeli ve kolonya kullanımı mikropları öldürüyor ve bakterinin yayılmasına engel oluyor.

Elleri bolca su ve sabunla en az 30 saniye boyunca düzenli olarak yıkamak, su olmadığı zamanlarda ise dezenfektan kullanmak Corona virüsten korunmanın en etkili yöntemi. Özellikle sabun ve suya erişimin olmadığı toplu taşımalarda el dezenfektanı ile elleri arındırmak gerekiyor. Dezenfektanların ellerde bulunan bakteri ve mikropları öldürebilmesi için içeriğinde mutlaka etil ya da izopropil alkol bulunması gerekiyor. Corona virüsü gibi bulaşıcı salgınlardan korunmak için kullanılan bu dezenfektanlarının alkol oranı en az %80 olmalı. Daha az dereceye sahip alkoller bakterileri ve mikropları öldürmek için yeterli değil. Yüksek orandaki alkol, mikropların ve bakterilerin dış katmanlarına zarar vererek onları öldürüyor. Böylelikle herhangi bir sebepten ellere bulaşan mikrop ve bakteriler vücutta kendilerine yer edinemiyorlar.

 

Yayınlanan: Gündem, Sağlık, Üretkenlik
Bunu beğenen ilk kişi ol.