Diğdem Polat
tarafından - Nisan 5, 2020
329 görüntüleme

Yorgun görünen cilt için 5 önemli tavsiye

Hayat şartları cilt yaşlanmasını hızlandıran önemli etkenlerden biridir. Hava kirliliği, uykusuzluk, stres, yanlış beslenme, cilt bakımına gereken önemin verilmemesi gibi daha pek çok nedenden dolayı cilt yorgun görünür ve matlaşır.

Kadınlar için önemli konulardan biri olan canlı ve enerjik bir cilt için dikkat edilmesi gerekenler vardır. Hem cilt bakımı hem de yaşam şartlarıyla cildinize ihtiyacı olan bakımı vermeniz çok önemlidir. İşte yorgun görünen ciltler için etkili tavsiyeler…

CİLT TEMİZLİĞİ

Enerjik ve canlı, aydınlık görünen bir cilt için temizlik çok önemlidir. Sabah ve akşam olmak üzere cildin doğru şekilde temizlenmesi gerekir. Cilt yapısına uygun bir ürünle, nazikçe cildinizi temizlemelisiniz. Ardından tonik kullanarak gözeneklerin sıkılaşmasını ve tüm kirlerden tamamen arındırılmasını sağlarsınız. Cildinizi temizlerken kullanacağınız suyun ılık olmasına özen göstermelisiniz. Soğuk su cildin nemini hapsederken kurumasını önlemiş olacaktır. Aynı zamanda kan dolaşımını da arttırarak cildinizi daha enerjik yapacaktır.

NEMLENDİRME

Temizlik ve tonik işlemlerinden sonra mutlaka cildinize uygun bir nemlendirici kullanmalısınız. Sabah ve akşamları nemlendirici sürerek daha dolgun ve parlak görünen bir cilde kavuşabilirsiniz. Nemsiz kalan cilt solgun ve mat görünecektir. Dolayısıyla nemlendirme aşamasında etkili ürünleri kullanmanız gerekir. Nem oranı yüksek olan, içerisinde hyaluronik asit bulunan ürün kullandığınızda cildinizin elastikiyetini de arttırmış oluyorsunuz. Kolajen içerikli ürünlere de yer vererek cildinizi sıkılaştırırken aynı zamanda yaşlanma belirtilerine karşı da savaş açmış olursunuz.

PEELİNG VE MASKELER

Cilt bakım rutininize haftada 1-2 kez olmak üzere peelingi eklemelisiniz. Eğer her gün makyaj yapıyorsanız bu sayıyı 3'e de çıkarabilirsiniz. Peeling ciltteki ölü derinin atılarak alttan sağlıklı derinin çıkmasına olanak tanır. Düzenli peeling ile kan dolaşımı hızlanır ve cilt daha enerjik görünmeye başlar. Doğal canlılığına kavuşurken mat, solgun ve yorgun görünümden de kurtulmanızı sağlar. Enerji veren, nemlendiren, ışıltı katan maskeleri de rutininize eklemenizde fayda var. Hem cildinizin ihtiyaçlarını hızlıca giderirken hem de doğal bir canlılık katılmasını sağlarsınız.

BESLENME

Cildinizi dıştan olduğu kadar içten de beslemeyi unutmamalısınız. Yedikleriniz ve içtikleriniz cilt sağlığınızı doğrudan etkiler. Örneğin nemli bir cilt için sadece nemlendirici uygulamak yetmez aynı zamanda hergün bol su içmeyi alışkanlık haline getirmeniz gerekir. Cilt bakımında önemi büyük olan C vitaminini hem serum olarak hem de içerisinde bulunan ürünlerle cildinize verebilirsiniz. Beslenmenizde de C vitamini yönünden zengin olan meyve ve sebzelere yer açmanız gerekir. Düzenli olarak tüketmeye özen göstermelisiniz.

YAŞAM ŞARTLARI

Nasıl yaşadığınız da cilt kaliteniz üzerinde yakından etkilidir. Örneğin stres başlı başına cilt sağlığının düşmanıdır. Yorgunluk izleri en çok stres nedeniyle görülmektedir. Mat bir görünümün yanı sıra ince çizgiler ve kırışıklıklar da baş gösterir. Stres kontrolü yaparak bu etkileri en aza indirmelisiniz. Kullanacağınız ürünlerde stres kaynaklı belirtilere karşı savaşan içeriklere de yer verebilirsiniz. Özellikle hassas bölge olan göz altları stres ve yorgunluk nedeniyle çabuk çöker. Dolayısıyla uyku düzeninizi de iyi ayarlamalı ve yeterli derecede uyumalısınız.

Yayınlanan: Sağlık, Üretkenlik
Bunu beğenen ilk kişi ol.